Ubuntu- rady a pomoc zacatecnikum
Moderátor: Moderátoři
Edit: Testnul jsem prohlizec co jepredinstalovan a nechal video bezet. Musel jsem odbehnout. A kdyz jsem se vratil cerna obrazovka a sel jen zvuk. Pote jsem se musel prihlasit, monitor usnul. Zajimave koukam na video a po chvilce se vypne monitor. Ach Ubuntu. To jsem netusil co me potka. Zacatky jsou vzdycky tezke.
Ve Firefoxu předpokládám, že video na Youtube bylo přehráváno pomocí HTML5 (ne pomocí flashe) a to už je náročnější, navíc kodek VP9 je HW podporován až v GPU od roku 2014.
Edit: Uspávání se dá nastavit.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Edit: Tak nakonec se s Ubuntu loucim a hazim na nej bobek. Z nejakeho me neznameho duvodu se nekolikrat za den odpojila wifi, nevidela sit. Obcas pomohlo hw vypnuti a nekdy doslo i na restart. Po restartu najela bez meho pricineni. A BT na to bylo podobne. Mys kterou pouzivam obcas prestala fungovat. Pomohlo to stejny jako u wifi. Instalace app taky neni obcas psina. V pripade potizi najit relevantni info-reseni chce hledani a hledani. Ne vsude je popis pro zacatecnika jak na to. Predpoklada se ze ten co to cte vi o co go. Admin rezim, myslel jsem ze to bude neco jako root u android telefonu. Mozna to nejak jde ale v zakladu to takhle neni.Nainstalovano mam asi 6 programu a start, nez naskocila plocha se radne prodlouzil. Kdyz se prska na wokna jak dlouho bootuji, zdravy os, tak u ubuntu je to o kus delsi. Tohle je ale detail.
Shrnuto -podrzeno poznal jsem alternativni os a to se hodi. Treba casem se k tomu vratim.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Bluetooth je dokurveny kvoli Androidu a na desktope na to vsetci seru.
BTW. Ubuntu som viackrat skusal na roznych PC (ktore som chcel predat a nebola tam licencia Windows) a nikdy to poriadne nefungovalo.
A co se týče desktopů, tak to je každého vkus, mě se Dash na Ubuntu líbí, vyhovuje mi efektivitou a má aspoň jednotnou fazónu. Defaultní Gnome na Debianu mě vůbec nebere, zastaralé Xfce s LXDE nic moc, akorát má trochu progress LXQt.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA