ok1hga píše:{{{ já auto ráno nenastartoval . . . zhruba po roce provozu
Zajel jsem do servisu kde jsem tu baterku koupil,
tam mi změřili dobíjení a po kontrole, že má v záručáku napsané dva roky, mi ji vyměnili za novou.}}}
Ja som také šťastie nemal. Auto som nejakých 15 rokov pred jeho úmrtím začal kŕmiť len FIAMM-kami, nové auto som potom zo zotrvačnosti začal tiež. Tá prvá FIAMM-ka vydržala najdlhšie, tuším nejakých 6? či viac? rokov, čím som bol pri ich cene spokojný. Potom čím novšia, tým kratšia životnosť. Dosť som si povedal pri poslednej - z nejakého dôvodu som 2 týždne nejazdil - po nich našiel baterku úplne vybitú. Reklamoval som - do 24?! hodín reklamáciu vybavili s tým, že baterku nabili a inak je ok. Či sa mi vybavenie reklamácie páčilo alebo nie, auto som potreboval denne, teda bez možnosti ďalšieho preskúšania. Až za nejakú dobu sa niekoľkodňové nejazdenie opakovalo - a s ním aj pôvodný problém - žiaľ, práve bolo po dvojročnej záruke. A napriek primeranej argumentácii, aj po ochote sa o tom na reklamačnom so mnou vôbec baviť. Žiaľ - nemohol som len tak auto odstaviť na dva týždne, a tým ho skúšať -
či tam na reklamačnom pre FIAMM majú babrákov alebo skutočných technikov..
Inak - tiež idem práve kupovať autobaterku, takže sa mi vo vlákne popisované skúsenosti celkom zídu. A ako u autobaterky spoznať, kedy bola vyrobená? Na potravinách je uvádzať to povinné, uvádza sa to na pneumatikách - podliehajú stárnutiu, baterky tiež - prezerali sme Exide, Banner, Vartu, po dátume nikde stopy..