Jakej scaner
Moderátor: Moderátoři
Jakej scaner
Nějaký doporučení co koupit? Ideál od někoho, kdo nedávno pořídil. Cena tak do trojky.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Základ skeneru pochází z řady V30/V300 (mám V300 v práci a V330 doma a naprostá spokojenost, jen, jak jsem napsal, na skenování svitkových filmů jsem si musel půjčit starší model, tuším, že to byl 3170).
Filmy jsem skenoval obvykle v 3200x3200 dpi, tedy téměř 16 Mpx, a pak upravoval na tisknutelný 2880x1920, případně až na webový formát (tam končívám obvykle na 1500x1200 nebo podobném rozměru).
Docela mě překvapila kvalita skenů z filmu, tak dobrou jsem od flatbed skeneru ani nečekal: po přesamplování snímků na vyšla kvalita naprosto srovnatelná se třikrát dražším jednoúčelovým speciálem Reflecta Crystal Scan 7200, prostě Epson ho u normálního uživatele v pohodě zastoupí. A navíc bude dále využitelný na plošné předlohy, až filmy budou všechny naskenované...
V SW má skener víc funkcí, než kolik jich členové naší vlády stihli vystřídat, v příslušenství je software na inteligentní "sešívání" skenů i OCR s češtinou do několika formátů.
Přesto ho provozuji, protože existuje jede šikovný prográmek, zvaný VueScan, který je schopný rozchodit pod W10 i tuhle moji starožitnost. Jediná nevýhoda je, že je placený. Ale s tím si český kutil poradí.........
Případné informace v SZ.
- monterjirka
Ovladače nepotřebuje, PC ho vidí jako paměťové zařízení...
edit:
omlouvám se za chybičku, nějak se mi tam neobjevil odkaz co jsem myslel za techniku
takže raději "klasický odkaz"
http://aukro.cz/a4-barevny-skener-600dp ... 28241.html
monterjirka píše:Každému by to asi nevyhovovalo, ale já už jsem si spoustu věcí "sejmul" pomocí této "lepší hračky".
Ovladače nepotřebuje, PC ho vidí jako paměťové zařízení...
edit:
omlouvám se za chybičku, nějak se mi tam neobjevil odkaz co jsem myslel za techniku
takže raději "klasický odkaz"
http://aukro.cz/a4-barevny-skener-600dp ... 28241.html
Nojo, na něco třeba knížky dobrý ale pouze JPG, to je slabota. Kdyby aspoň do tiff. A jak to přesně drží měřítko posuvový osy?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!