Gigaset A400 (A400H) podivné chování indikace nabíjení.
Moderátor: Moderátoři
Gigaset A400 (A400H) podivné chování indikace nabíjení.
2 roky používáme soupravu Gigaset A400 se dvěma telefony. Již nějakou dobu se u prvního z nich chová divně indikace nabití baterie - jsou tam vždy dva články NiMh 550 mAh. Stále ukazuje nabití jen poloviční i když původně to ukazovalo plné nabití. Při odložení do základny ukazuje že se nabíjí. Funguje normálně. Druhý telefon ukazoval plné nabití. Souprava byl dar k narozeninám a proto nevím proč jsou u každého z telefonů akumulátory jiného výrobce. Proto jsem kontrolně měřil napětí akumulátorů při telefonu vyndaném ze základny. Zdá se to v pořádku, cca 1,38 a 1,4V. Když jsem ale zkusil vyndat baterie a znovu vložit, došlo ku podivu u obou talefonů ke zhoršení indikace nabíjení. Ten který původně ukazoval plné nabití, nyní ukazuje nabití jen poloviční a ten který ukazoval nabití poloviční, nyní ukazuje vybití. Přitom telefony pracují normálně.
Může mi někdo říci v čem je problém a jak lze toto podivné chování spravit?
Díky za ochotu.
On tenhle model byl v prodeji už před více jak deseti lety, tak pokud to byl dárek, mohl to být nějaký ležák a baterky jsou před smrtí.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Takže- když po znovuvložení článků do ručky indikace na LCD ukazovala nižší úroveň napětí článku, tak kolik na nich bylo reálně?
Zase těch 1,38V?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Mám ale novinku ! Když jsem nyní kontroloval stav indikace, vše se spravilo tak, že obě ručky signalizují plné nabití. Schválně jsem znovu měřil napětí a je beze změn - cca 1,4V na článek.
Je mi to záhadou, proč se před tím signalizace chovala jinak. Docela by mne zajímalo schema ručky, ale nebudu se s tím nijak trápit, telefony fungují a já mám jiné věci na práci.
Holt asi jsou ještě věci mezi nebem a zemí a nemusím vše vědět.
Děkuji za ochotu.
- Artaban001
Přesto je znečištění kontaktů zatím jediným vyvětlením toho že teď to už funguje normálně. Akorát je mi záhadou jakto že na indikaci se to neprojevilo hned, ale až asi během jednoho či dvou dní. Tu dobu nevím přesně, nesledoval jsem to, po cca 30 min jsem zaklapl víčka a ručky dal do stojánků na nabíjení. Ani po delší chvíli nabíjení se neprojevila žádná změna.
Z toho důvodu jsem psal že by mne zajímalo schema ručky. Jediné vysvětlení by snad mohlo být v tom že v ručce je procesor, který napětí baterií vzorkuje s relativně dlouhou periodou, ale perioda vzorkování v řádu hodin či dnů mi připadá přece jen hodně velká. I když jistě režim procesoru bude takový, aby to v klidu mělo co nejmenší spotřebu.