Televizor TESLA L 6602 ALCD

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Televizor TESLA L 6602 ALCD

#1 Příspěvek od Yarda1 »

V hotelovém pokoji máme placku TESLA L 6602 ALCD, dálkové ovládání je taky označené jako TESLA.
Je mi jasné, že komponenty jsou z Tchaj-wanu. Ale zajímalo by mne, jestli alespoň sešroubování se dělalo v Česku nebo na Slovensku.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

A proč by mělo? Všlo by to příliš draze. Dneska ti to z TW dodají i s českým návodem.
..to bude jen ňákej odpůrek
Yarda1

#3 Příspěvek od Yarda1 »

Svého času jsem pracoval ve firmě, kam přijel kontejner s komponenty z Tchaj-wanu, na ně se vrhli agenturní pracovníci, většinou ze Slovenska, smontovali z nich počítač, na konci linky na něj nalepili emblém HP a šlo to na Západ (ptal jsem se, jestli to je i pro tuzemský trh, prý ne, že pro nás se to montuje v Holandsku). Pak tam podobně montovali i televizory. Taky jsem se divil, proč to nedělali rovnou na Tchaj-wanu. Napadlo mne, jestli to třeba nevychází příznivěji co se týká cla nebo nějakých předpisů, jakože finální montáž se děje v EU.
Napadlo mne to, když jsem na tom televizoru viděl emblém TESLA - proč zrovna tuhle značku použili.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Orava LT-830 má taky na štítku "Product of Turkey" ale v servisu říkali že na záruční opravy je posílají k výrobci někam na Slovensko. Na místě to údajně mohou opravit až po záruce. Takže nevím jestli má Orava na Slovensku jenom sídlo firmy a servis nebo i nějakou výrobu.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

Yarda1 píše:...Napadlo mne to, když jsem na tom televizoru viděl emblém TESLA - proč zrovna tuhle značku použili.

Protože hodně lidí si stále myslí, že když je tam logo TESLA nebo Orava, tak je to český/slovenský výrobek a proto ho koupí.
Že je to Turek nebo Číňan je ani nenapadne.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Presne tak, nejaka ceska a slovenska firma vlastni tieto znacky a predava pod nimi vselijaky odpad, v lepsom pripade si necha nieco vyrobit v Cine.
DELONG

#7 Příspěvek od DELONG »

Orava má nejaké prvé pismenko nie O ale niečo ako ϶ . Vlastní ju firma Fkh Electronic zamestnáva 50 ľudí, žiaden stroj a tržby v miliónoch € :lol:
Jeden malý urívok z článku :
"FKH Electronic je typickým príkladom sieťovej firmy, akú už v osemdesiatych rokoch predpovedal americký futurológ Alvin Toffler či guru takzvanej novej ekonomiky Dan Tapscott. Firmy, ktorej kapitál nie je uložený vo výrobných zariadeniach, ale v znalostiach.

Sama stojí na vrchole siete dodávateľov, ktorí pre ňu na základe jej požiadaviek zabezpečujú vývoj výrobku, jeho výrobu i marketing."

„Na bežiacom páse vidíte, ako idú za sebou premiešané výrobky rôznych značiek: JVC, Toshiba, Hitachi, Orava... Automatický stroj podľa čiarového kódu spozná, o akú značku ide, a podľa toho namontuje jeden z niekoľkých možných komponentov,“ prezrádza pôvod značiek Orava.

Na ich webe sa pýšia skvelou kvalitou a výborným servisom :lol: .
Všetko čo som mal od značky Orava bol šmejd z Ázie .
Táto značka my už do dielni nesmie :smash: :guns: .
Na hlupákoch sa dalo výborne zarobiť. Len škoda že takéí značky ako Sony , Panasonic a iné v EU idú v šlapajách tej Oravy :roll:
Achab

#8 Příspěvek od Achab »

Třeba na Panasonic zrovna nemám takže jsem koupil Oravu protože v cenové relaci 5-6 tisíc nebylo moc na výběr. Další levnější značky jako Hyundai apod se mě moc nezdály. Servisman-prodejce taky říkal že z těch levných je Orava ještě jakž-takž ucházející. Nemám důvod si myslet že by mě chtěl jako známý kvůli prodeji oblbovat, ani vůči zákazníkům to nemá ve zvyku...
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Je to rovnaky Vestel ako Hyundai.
Achab

#10 Příspěvek od Achab »

To taky přímo říkal že všechno z těch levných nabízených je Vestel. U těch aktuálně prodávaných Orav měl na mysli nižší počet reklamací oproti jiným u něj nabízeným levným značkám. Takže spíš byla řeč o konkrétním typu než všeobecně o Oravě.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“