Zapojení zásuvky
Moderátor: Moderátoři
Zapojení zásuvky
- monterjirka
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- weed_smoker
weed_smoker píše:Pokud tam zemák byl,zapoj ho na obvyklý místo (obal a mínus od baterky).
Tak to ani náhodou, stejně blbej nápad jsem měl u měniče taky a padla rána jako prase, pojistky KO ale bohužel měnič taky, naštěstí mi uznali reklamaci.
Nikdy nevíš jak to je uvnitř udělany.V mém případě došlo použitím staré prodlužovačky ke spojení kolíku s výstupem a na to menič ochranu už neměl,zkrat na výstupních svorkach jinak ustál ale zkrat výstupu s - polem baterky ne
Vložit tam "kulatou" zásuvku s odstraněným nebo nezapojeným kolíkem je z principu blbě.
Pak jsou dražší měniče, které jsou skutečně izolované nebo mají N spojený z - polem baterie. Tam lze soustavu TN-C-S na výstupu měniče vyrobit.
- weed_smoker
dj_rizek píše:weed_smoker píše:Pokud tam zemák byl,zapoj ho na obvyklý místo (obal a mínus od baterky).
Tak to ani náhodou, stejně blbej nápad jsem měl u měniče taky a padla rána jako prase, pojistky KO ale bohužel měnič taky, naštěstí mi uznali reklamaci.
Nikdy nevíš jak to je uvnitř udělany.V mém případě došlo použitím staré prodlužovačky ke spojení kolíku s výstupem a na to menič ochranu už neměl,zkrat na výstupních svorkach jinak ustál ale zkrat výstupu s - polem baterky ne
Co to bylo za měnič? Zatim všecky 12V,který jsem viděl a tak 80% těch 24V měly kostru spojenou s mínusem přívodu z baterky.Některý kolík měly,jiný ne.Pokud se něco stalo,urvalo to 10-30A nožovku v plusovym přívodu.