nožové pojistky ČSN 354715

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Tyto "bezpečnostní" zámky tvar "D" se vyrábí aspoň 30 let. V 80-tých letech k nim měli klíče pouze pracovníci rozvodných závodů, jinak nebyly běžně k sehnání. Na HDS se dávají právě kvůli ztížení přístupu. Jak jsem psal výš majitel tam správně lézt nemá a skříň je určená k zaplombování. Že tam leze každý a skříně se neplombovaly téměř nikdy je věc jiná.
Tím že skříň "můžeš otevřít" montér spíš neoficiálně naznačil že se tam celkem snadno dostaneš. Před nadřízeným by ovšem nikoho k manipulacím v HDS určitě nenabádal.
fredis

#17 Příspěvek od fredis »

ZVUK2000 píše:Hledej PN1 32A

Dobrá rada nad zlato! :roll: :lol: :lol: Když je na ní PH :cry: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
salora

#18 Příspěvek od salora »

H no to jsem čekal ůpánové tuto reakci nicméně jsem očekával nějaké vyjádření kolem těch /nových /pojistek asi když je to nezablombované tak spíše neofiko zpřístupněné,navíc s tí i samotní technici vyslání do terénu nedělají nějaké terno.taková je praxe a ¨má zkušenost.
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Ty "nové" pojistky jsou nejspíš řada PV - pojistka válcová. V naší oblasti jsem je neviděl, E-on je asi zatím moc nepoužívá. Jsou určeny hlavně pro pojistkové odpojovače.
salora

#20 Příspěvek od salora »

Aha ,děkuji za informaci
TAKJAN

#21 Příspěvek od TAKJAN »

Ten uzávěr se používá už asi 20 let. A že by do HDS dali PV je divný.
salora

#22 Příspěvek od salora »

Jo hold divných věcí je spousta,technik co to odblomboval mě řekl že se dá HDS otevřít i menšími kleštěmi což si myslím že není zas tak úplně pravda protože jsem byl nakonec rád že se mi tu HDS skřínku podařilo aspon s odřeným nosem zavřít ,prstem pružinovou kladku z boku nadzvednout přidržel kleštěmi otočný vnitřní element zasunou a pustit tím se svévolně dvířka zavřou ale otevřít to bude horší protože otáčecí element je až za tím předním jakoby otočným trnem .Škoda že jsem to už zavřel jinak bych to vyfotil a dal to tu,jsou tam opravdu ty válcové pojistky.Asi jiný kraj jiný mrav ,čerti vědí.
Nakonec si asi pro klid a případ potřeby odpovídající klíč můžu koupit ,nicméně na druhou stranu proč bych měl někde ještě shánět a kupovat jakési speci pojistky za asi ne zrovná levný peníz když je to starost,věc a majetek čezu.
Achab

#23 Příspěvek od Achab »

TAKJAN píše:Ten uzávěr se používá už asi 20 let.
U nás tyhle zámky zaváděli JME někdy v půlce 80-tých let na kabelových skříních. Dala se na to upravit běžná plechová klika "D" vyříznutím drážky ve vhodném místě rovné plochy. Ale kdo ten klíč potřeboval tak si většinou někde vyžebral originál.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“