Komunikační port nelze otevřít, zařízení není připojeno.....
Moderátor: Moderátoři
Komunikační port nelze otevřít, zařízení není připojeno.....
Chtěl jsem toto připojení zkusit oživit na svém NTB s W10, abych jej mohl k připojení na chatě také použít. Bohužel při pokusu o připojení vždy dostanu zprávu "Komunikační port nelze otevřít, zařízení není připojeno nebo se používá" - viz obrázek. Stejná hláška je i při pokusu poslat SMS z WebnWalkManageru. Instalace modemu přes WebnWalkManager proběhne normálně.
Mobil je s PC spojen přes BT. Komunikace mezi mobilem a PC např. přes Nokia Suite funguje normálně (stahování fotek, editace kalendáře, kontaktů atd.). Problém je jen při připojování k internetu. Stejnou hlášku dostanu mimo připojení přes WebnWalkManager i při pokusu o připojení přímo z Nokia Suite. Připojil jsem mobil místo přes BT také přes USB kabel, opět stejná hláška. Jiný model Nokia od manželky - stejná hláška.
Může to být způsobeno W10? Nebo kde může být problém?
- Přílohy
-
Komunikační port.jpg- (57.36 KiB) Staženo 162 x
Mám totiž trochu jiný, ale podobný problém: Telefon Nokia 6303i má velmi starý SW. Řekl jsem si, že instaluji poslední dostupný SW. Po instalaci Nokia PC Suite na W10 není PC Suite při pokusu o upgrade SW telefonu schopen se připojit k internetu a vyjede příslušná hláška. Řekl jsem si, že za to patrně může W10, ale bohužel po stejném pokusu ve WinXP je výsledek naprosto stejný. Zatím se mi nedaří odhalit příčinu.