Hyundai LLH19924DVDCR, chassis 17MB82-2, vysadil hlas

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Hyundai LLH19924DVDCR, chassis 17MB82-2, vysadil hlas

#1 Příspěvek od Duvsan »

Kamarát mi doniesol, že prestal hrať. Priznal, že sa k nemu zachoval násilne (kvôli DVD) a vtedy zvuk vypadol. Zo slúchatok ide. Pátranie ma priviedlo k PT2333 a tie sú pravda v BGA. Napätie na nich je 5,14V, na výstupe som proti kostre nenameral. Ale je to T-čko, tak také meranie ani nemá význam. Ako mohli oba konce odísť súčasne? Z APX4558 signál lezie. Môže byť za tým nejaká búda? Predbežne zvažujem tie potvory nahriať a odstrániť a osadiť nejakú klasiku, ale nechcem sa unáhliť. Nejaký nápad?
Chassis je k stiahnutiu tu:
http://elektrotanya.com/vestel_17mb82_c ... nload.html
Vďaka
Naposledy upravil(a) Duvsan dne 03 zář 2016, 18:04, celkem upraveno 1 x.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Je to Samsung? Podle označení to vypadá na Hnůjdaj. Co znamená zachoval se násilně? Prohnul hodně desku? Mohl utrhat kuličky. Zkus IO trochu přitlačit. Co MUTE, případně konektor sluchátek, nemá kontakt pro rozpoznání zapojení sluchátek pro deaktivaci konců?
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Je to Samsung. Šasi je Vestel. Násilný bol na CD, na dosku vraj neútočil (mohol šklbnúť káblikmi). Po pripojení slúchatok TV automaticky prepne a hlasitosť reguluje do slúchadiel, dá i ikonu. Zamutovaný nie je. Z APX4558 signál ide a za nimi nič. Je mi divné, že odišli súčasne. Žeby "spali"? Ale je dosť problém sa im "dostať na kožu". Všetko je to prťavé a zalakované.
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Jestli do konců jde signál, mají napájení, správnou úroveň na amp_en a je v pořádku výstupní filtr a repro, tak už zbývají jen ti brouci...
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Ono je to sice naprosto a úplně jedno, ale pořád nějak nemohu uvěřit tomu Samsungu, jejich označení modelu to není a Google nic nenajde, jen ty Hnůjdaje. I to šasi Vestel je v Samsungu divné.
Duvsan

#6 Příspěvek od Duvsan »

Si dobrý. :prst: Mám to rozložené na stole, pozrel som mu ceduľu a fakt, je to Hyundai. Ospravedlňujem sa.

Asi s tým i tak nič nezmôžem. Buďte niekto tak dobrí a poraďte mi vhodný IO namiesto tých prckov. Skúsim ich nejak dať preč, alebo aspoň odpojiť.
Alebo ak by sa niekto v okolí Levíc či Nitry ponúkol na opravu.
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Duvsan

#8 Příspěvek od Duvsan »

Pokúsil som sa ihlu na šitie napichnúť na pin C2 (SDB) - Normal/Shutdown a ak som sa strafil, tak tam je 0,06V. Sú tie piny spojené a spolu vedú k procesoru? To by objasnilo záhadu.
Chcelo by to nákres dosky.

Tak uvedené povolovacie piny sú cez nejakých 8Ω na kostru. Takže niektorý IO odpiekol a druhý blokol.
Zaky ďakujem, pozriem.

BGA spájkovať nezvládam.
Ten PAM8403 je dobrý tip. Ale ako dokáže D-čko mať repráky priamo na výstupoch? Nezabudli konštruktéri výstupné LC ?
Zaky

#9 Příspěvek od Zaky »

Filtruje indukčnost reproduktoru a dráty od zesilovače k repro vysílají o 106. Číňan na filtry nezapomněl, on se na ně vyprdl :-) V datasheetu píše, že IO je filterless, pokud jsou krátké dráty k repro, celkem se nic neděje. Mám ten IO doma ve zvonku, co umí hrát wavy, filtr jsem na výstup jednoduchý dal, tady bych výstup taky zapojil do původního filtru.
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

To i ja. Ale zrejme z toho nič nebude. Dal som dole U23 a ten druhý začal hrať. A ako pána poznám, bude vysmiaty a na druhý repráčik sa z vysoka. Ale skúšal som ich dať do série, nezdalo sa mi to, tak som ich striedal a zistil som, že ten druhý hrá nejak pisklavo. A napokon stereo u týchto pískačov veľký zmysel nemá (a u TV ak som zistil celkovo nemá). To už externé repráčky (aktívne) namiesto slúchadiel.

Ďakujem za pomoc.

Tie D-čka sa môžu niekedy zísť. Dobre že o nich viem.

Pán prekvapil, takže objednám. Ale žeby sa mi do toho chcelo, veru nie.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“