Pračka Whirlpool AWT 5108/4-1000, nechce se jí moc ždímat
Moderátor: Moderátoři
Ale ty první máchání byly v pohodě, až to vypadalo skoro dobře - hezky si to odždímlo a jelo to dál. Pak se to zas jednou zastavilo ...no atd.
Ty ložiska nevim - nic nedrncá - ovšem v minulosti to občas kníkalo -když se třeba týden nepralo. Možná jsou už taky přidřený- ale když s tim točim nezdá se moc. Ale jak jsem psal - je tam ohromná vůle v těch plastových čepech -.
A výměna ložisek - to se musí rozebrat ta plastová vana ne? - o téma vedle to někdo rozřezával flexou - ovšem to byl nějakej Ariston nebo co ...
.... Nemam nějak zkontrolovat uhlíky v motoru? Koukal jsem na to . Nedostanu se k nim zřejmě bez sundání motoru . Třeba to chytrý volič nechce pouštět z uzdy, protože je tam nějaká nepravidelnost - jeden už na hraně nebo tak
Te´d musim končit - ale takže ložiska se mění normálně zvenku (a samozřejmě sundané boční plechy že) - je tak veprostřed nějaká desítka matka a tři hvězdičky - pod tim ale bude nějaká ta příruba ---- zítra na to kouknu. Teď končim. Zdar . dík
- Artaban001
Naše wwhirpoolka má plně digitální programátor a tudíš není slyšet motorek běhu programu - jen na displeji svítí čísla. Takže věřím, že po výměně ložisek ta potvora zase bude nějaký ten rok zase prát..
nevím, jak u horně plněných praček, ale u bokem plněných praček se musí oddeklovat zadek a sundat vrchní dekl. Ze zadu vykošéruješ příslušenství vany, zhora sundáš manžetu (zatracená práce) a odděláš dostupný závaží (taky práce na..). Pokud máš vše odpojený, zezadu odstraníš tlumiče a zhora odhákneš pružiny a vytáhneš vanu s motorem.
pro to, abys zjistil stav motoru, nemusíš dělat nic jinýho, než sundat zadní dekl a naučit se pracovat s malým zrcátkem, přes který prohlídneš vnitřní stranu motoru, kde je tacho i uhlíky. Motor se dá i zadní stranou a spodem vytáhnout (odpojíš jen elektroniku konektorem)
- Artaban001
Jak je vana sojená, se taky dozvíš, když si dovnitř zezadu dáš zrcátko a posvítíš. Větší množství vrutů svědčí o rozebíratelnosti. nerezová vana byla spojena nerezovou obručí s jediným šroubem. Ten se povolil na maximum, obruč se roztáhla a vana se rozpadla na dvě části - příruba z bubnem a zbytek.
- tatramacek
Jinak motor jsem měl venku - je to lať, takže mě buď čeká to z videa, nebo nová pračka - neboť řemenice háže - třeba by to vyřešily příruby, ale kdoví jestli neni už nějak zdeformovanej buben. Dál je totálně vymlácené to uložení tlumičů (vana) a k tomu ložiska.