Sony blbne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
TAKJAN

Sony blbne

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Dal jsem to do špatného threadu... Ta blbá chytrá TV sony se pos... Respektive soft asi. Včera se sama zapnula, vypnula, přepínala programy a podobné blbiny. Vypnutí sítě, potom večer šla skoro normálně. Reset proveden. Požadavek na kontrolu soft. napíše, že mám nejnovější, ale ten hajzlík se snad přepnul sám do módu stahovat automaticky aktualizace a to je asi kámen úrazu. V servisu mně řekli, že novější soft nelze nijak přehrát starším a celkem neví, co s tím. Oprava min tři týdny. Divočí dál, dá se koukat, ale občas zamrzne. Tak jsem nějak zklamán/oklamán. "Jakmile je do něčeho vložen software, nemůže to nikdy spolehlivě fungovat" .-))
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Vidiíš, vidíš, já jsem ti před půlrokem říkal "vys.er se na Son Of moNkeY, je to předražená opičí sračka", nedal sis říct, tak teď to máš v bleděmodrým... Ne, vážně, na tohle by se měly vztahovat reklamační podmínky - pokud tohle TV učuní po automatický aktualizaci, je to na definitivní reset kupní smlouvy ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

No, to ale nemůžu tvrdit, natož dokázat. Uvidíme, co servis, jenže v UnO mají plno furt. Tak budu vyčkávat, mimo zamrzání teď nějak šlape:-)) Nebo je to pomsta za vymazání třech hudebních kanálů, které manželka občas pustila, ale já tu bídnou kvalitu zvuku (ať TV, nebo klipu) nesnesl. A zapnout věž na tu chvíli se mi nechtělo.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Kde jsou ty časy, kde Sony byla značka prestižní jako Adidas, kdy Sony znamenalo kvalitu? Ňákejch 15-20 let? Teď je to jen konzum, kde cenu dělá značka.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Pravoslav

#5 Příspěvek od Pravoslav »

MetalGod píše:Kde jsou ty časy, kde Sony byla značka prestižní jako Adidas, kdy Sony znamenalo kvalitu?

Souhlasím, Mete, dnes je to takto se všemi značkami. Taky už jsem v to přestal věřit.

Dříve, když vyšel nový typ spotřebiče, nesl nějakou nezanedbatelnou inovaci. Dnes to nese zbytečnost, za kterou Ty, jakožto spotřebitel, zaplatíš.
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

strejc Morita se asi v hrobě převrácí co soňáci dobastlili s jeho impériem, von ani Macušita nezůstal moc pozadu...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Jo, viděl jsem dokument, jak Sony začínalo, jak se zpočátku prodávalo na tržnicích a bylo značně poruchový (prej kvůli stříbrnejm kundíkům, co odcházely vlivem slanýho mořskýho vzduchu při lodní přepravě). Pak tyhle neduhy vyřešili a přestěhovali se do vlastních "kamennejch" obchodů, kde začala jejich zlatá éra. Muselo stát obrovský úsilí mnoha lidí, aby si znovu získali důvěru zákazníků. A teď? Teď je to předraženej konzum, ostatně jako Ájfouny. Ty na to svoje zvenku huj, uvnitř fuj, taky můžou brzo doplatit.

No a Macušita (Panasonic)... taky tragédie.
— Winston Churchill
konosuke

#8 Příspěvek od konosuke »

je to popsaný v ty knížce Made in Japan (vyšla i v češtině) jak Sony po válce začínal s el.vařičem na rýži a mgf. pásky vyráběli ručně, štětečkem nanášeli rozemletý oxid rozpuštěný v laku...to se mi ale nezdá, to bude nejspíš literární latina
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
MetalGod

#9 Příspěvek od MetalGod »

— Winston Churchill
TAKJAN

#10 Příspěvek od TAKJAN »

Dobrý se seznámit s historií, kterou tak nějak znám.. To nikomu jiná značka takhle nezblbla?
Tak bude víc oprav, když by nevěděli co s tím a bude zrušená kupní smlouva.
TAKJAN

#11 Příspěvek od TAKJAN »

A TV udělat neumí, ovčí kůže a propojky Kimber Kable. http://technet.idnes.cz/sony-slavi-70-l ... _audio_nyv
TAKJAN

#12 Příspěvek od TAKJAN »

Tak ten krám je opraven. Odešel "main board" ! Oprava cca 3,500,-, naštěstí záruka. Nevím, na co se těšit dál. Jinak přístup servisu UnO profesionální, v pohodě. Akorát mně tvrdili, že sony je dobrá značka..
TAKJAN

#13 Příspěvek od TAKJAN »

Je to neuvěřitelné (vlastně dnes ano), nejde zas obraz TV a USB. NET funguje. Občas se kousne. Po kolika opravách v záruce výměna? Po třech? Nebo napochodovat do prodejny v době největší návštěvnosti a vykřikovat o sráč... sony a chtět to hned zrušit, jinak ostuda pro prodejnu?
Hydrawerk

#14 Příspěvek od Hydrawerk »

MetalGod píše:No a Macušita (Panasonic)... taky tragédie.

Proč? Jaké máš špatné zkušenosti? Tohleto provedení je skoro v pořádku.
https://get.google.com/albumarchive/106 ... sDycmjlTSe

Asi od roku 2013 má od nich jeden člen rodiny jakýsi 82 cm televizor za cca 12000 Kč. Furt funguje.

Ale jednu blbou zkušenost mám. V roce 2011 jsem si chtěl koupit od nich hifi věž a zjistil jsem, že nezvykle dlouho načitá MP3 z USB disku.

Tak jsem zakoupil nakonec konkurenční LG XA-105. Je téměř dokonalá, ale přehraje jenom 999 souborů z USB disku. Někdy na jaře 2016 se ozvala malá rána a vyhodilo mi to vedlejší 10A i hlavní 25A jistič. Po nahození to zase funguje jako by nic! Jeden by řekl "záhada". Ale mám podezření, že tam vybuchnul varistor (MOV) na vstupu 230V a přerušil se. Funguje to i bez něho. Ale někdy to musím prozkoumat.

Jo a nevyrábí náhodou TV Sony nějaký externí dodavatel? Třeba Foxconn?
Přílohy
varistory02.png
(11.29 KiB) Staženo 126 x
TAKJAN

#15 Příspěvek od TAKJAN »

Normálně china
Jestli se mi ji podaří vrátit, tak co ale koupit? Asi Changhong:-)) Syn ji koupil aby děcka mohli koukat a běží čtyři roky pomalu furt (i když tam nikdo není, což mne vytáčí) a OK.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“