Jestli myslíš S2, tak vypíná elektronickou nadproudovou pojistku.Skalla píše:Victronix Vstupní napětí hádám 230V??
K čemu ten druhý spínač??
Zesilovač 2x50W
Moderátor: Moderátoři
Skalla píše:Victronix Vstupní napětí hádám 230V??
K čemu ten druhý spínač??
230V na transformátoru - primár - to je jasný.
Tlačítko na resetování tyristoru - coby proudová pojistka, která odepne zdroj.
Spínač na zablokování elektronické pojistky. Někdy potřebuješ připojit indukční zátěž (vrtačka), nebo kapacitní zátěž, která má odběr třeba 1A, ale proudový náraz po připojení pojistku vybaví. Pak je zdroj na výstupu chráněn trubičkovou pojistkou.
A kutilmile - nelituju tě
Jak už jsem zmiňoval jsem zdatnější v silnoproudu a můj otec je živnostník s rozsáhlou firmou, kterou bych někdy mohl zdědit, a s otcem už chodím od 15 do práce a sám si mě zaučuje
EKKAR píše:Právě že ty jseš ten důkaz, že vím o čem mluvím - tatík tě bůhvíjak dlouho učí doslova očumováním tlustoproud - ne že by tohle myslel nebo dokonce dělal blbě, ale do školy tě strčí na tenkoproud. Přitom bych byl ochotnej se vsadit, že v oboru tlustoproudu máš znalosti takový, že bys strčil do kapsy leckterýho vyučujícího na tý slavný škole. Tam tě navíc doslova hovno naučili, důkazem jsou tvoje otázky na téma závěrečný práce. Jestli to je jejich, nebo tvoje vina ať posoudí jiní (neboli zhodnotit, jestli oni jsou tak špatný učitelé, nebo jestli ty tak špatnej žák), ale už jen v tomhle směru tam vidím těžkej rozpor mezi tvýma zájmama neboli tím, co sám očekáváš od svý budoucnosti - a tím, co je od tebe požadovaný ve škole.
Tohle tomu klukovi k maturitě určitě nepomůže. Proč toto.
http://www.elektronicke-stavebnice.cz/p ... oj-30v-3a/