Zesilovač 2x50W

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Wolfik

#46 Příspěvek od Wolfik »

EKKAR - byl jsem nedávno na dni otevřených dveří SPŠE v Pardubicích a můžu říct, že průmyslovky jsou prostě ve ***

Mít dneska děcko, tak ho buďto tlačím na řemeslo (učnák) nebo na gympl (s následnou vejškou)
Achab

#47 Příspěvek od Achab »

to Skalla: Použití stavebnice jako základ je dobrá možnost. Hotová je stejně jenom DPS a vlastním přispůsobením konstrukce může zařízení dostat zcela individuální ráz. Třeba u toho zdroje se dá přibastlit měření což není problém. Čas ušetřený použitím ověřené konstrukce můžeš věnovat důkladnému propracování celkového mechanického a elektrického provedení.
Skalla

#48 Příspěvek od Skalla »

EKKAR, promiň ale řeknu ti na to pár věcí :)
Za 1. Nepochybuji o tom že jsi vzdělaný chytrý člověk který rozumí tomu co říká.
Za 2. Do slaboproudu mě nikdo nenutil, rozhodl jsem se sám, už jenom z toho důvodu že podotýkám JENOM ten slaboproud as obor MEchanik Elektrotechnik je 4 letý s maturitou, veškeré Silnoproudy jsou jen výuční list, a já sám jsem chtěl na tenhle obor jít nejen kvůli tomu papíru že mi to otevírá víc možností jakmile vyjdu ze školy a podotýkám nikdy nevím kde nakonec skončím, ne každý může dělat to co ho baví jako mě např. ten silnoproud lae třeba skončím právě u toho slaboproudu a hold se v tom budu muset zdokonalit. Ale elektrikář který umí jen silnoproud a laicky řečeno neumí ani vyměnit žárovku, tak si myslím že o takového elektrikáře nikdo ani nezavadí.
Za 3. Ohledně mojeho tatíka, není to žádný flákač a hej počkej, je to elektrikář který školí a zaučuje nové elektrikáře a který když mu všechno kompletně nesedí je schopný to překopat i na 20. pokus.
Za 4. Nenaháním to na posledních 10 měsíců, teď jsem vstoupil do 3. ročníku a snažím si jen rozšířit možnosti abych to právě jak ty říkáš: nenaháněl na posledních 10 měsíců.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od forbidden »

Koukám jeden z mála slušných a rozumných studentů, to se tu nevidí často.
EKKAR

#50 Příspěvek od EKKAR »

Skalla - viděls ode mne slovo PROTI tatíkovi, jeho firmě und jeho metodě jak z tebe vyškolit tlustoproudaře?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#51 Příspěvek od Hydrawerk »

Skalla píše:Dobrý den,
Vybral jsem si na maturitní projekt zesilovač 2x50W,

Jaké jsou podmínky toho projektu? Může to být zakoupená stavebnice?
Má být poskládaný z tranzistorů, nebo stačí použít IO?
Zeptej se pořádně vedoucího.

http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?skupina=1&rozsah=1
http://www.flajzar.cz/zesilovace/zesilo ... torovy.htm
http://www.gme.cz/stavebnice-ezk-kjx478 ... -1-x-150-w
kachle

#52 Příspěvek od kachle »

EKKAR píše:Skalla - viděls ode mne slovo PROTI tatíkovi, jeho firmě und jeho metodě jak z tebe vyškolit tlustoproudaře?

Jsi trochu hajzlík né, ten kluk ti to natřel jak se patří a teď vytrháváš věci z kontextu ( jeho tatíka). Abys poradil na to asi nemáš, umíš akorát kategorizovat a pomlouvat. Na rozdíl od tebe, já jsem mu nabídl alternatívu v podobě stavebnice a tu mu dám zadarmo, pokud bude zájem.
termit256

#53 Příspěvek od termit256 »

Mi osobne prijde postavit doma spolehlivy zdroj alespon prumernych parametru (tim nemyslim stavebnice z GME) mnohem slozitejsi nez slepit za odpoledne nejaky zesilovac.
Skalla

#54 Příspěvek od Skalla »

Jaké jsou podmínky toho projektu? Může to být zakoupená stavebnice?
Má být poskládaný z tranzistorů, nebo stačí použít IO?
Zeptej se pořádně vedoucího.

Mistr požaduje jen pár věcí: minimálně jeden DPS musí být nakreslen od nás, zbytek můžou být předlohy pouze pro osazení, Zda-li to bude tranzistorový nebo s IO je čistě na nás. :)
Skalla

#55 Příspěvek od Skalla »

Kachle- děkuji za nabídku, ale myslím že to by mistrovi nestačilo, si to jenom koupit a osadit, to přece umí každý prvák. Musíme mít min. 1 DPS nakreslené(nejlépe i navržené sami :))
Achab

#56 Příspěvek od Achab »

termit256 píše:Mi osobne prijde postavit doma spolehlivy zdroj alespon prumernych parametru (tim nemyslim stavebnice z GME) mnohem slozitejsi nez slepit za odpoledne nejaky zesilovac.
Studijní projekt který má snést všestranné hodnocení nejde jenom tak "slepit za odpoledne" i když je základem stavebnice. Pokud je přístroj napájený ze sítě měl by splnit příslušné bezpečnostní předpisy. Skříňku je většinou nutné vyrobit protože univerzální plastové pro zařízení na síťové napětí v drtivé většině nevyhovují.
Nakonec záleží jaká kritéria jsou rozhodující ale závady v bezpečnosti by se vyskytovat neměly.

Vlastní zkušenost že "obal prodává": kdysi jsem stavěl "Voltohmtranzmetr" podle RK1976 pro podnikovové kolo STTM (Soutěž Technické Tvořivosti Mládeže). Získal 1 místo přestože nebylo možné prokázat že vůbec funguje - chybělo mu totiž ještě trafo a těsně před soutěží jsem nebyl schopen sehnat baterky. :) Ovšem zabodovalo celkové provedení.
EKKAR

#57 Příspěvek od EKKAR »

kachle píše:...
Jsi trochu hajzlík né, ten kluk ti to natřel jak se patří a teď vytrháváš věci z kontextu ( jeho tatíka). Abys poradil na to asi nemáš, umíš akorát kategorizovat a pomlouvat. Na rozdíl od tebe, já jsem mu nabídl alternatívu v podobě stavebnice a tu mu dám zadarmo, pokud bude zájem.
Když chceš moralizovat a někoho odkazovat, podívej se nejdřív "za sebe" = do minulosti vlákna. Pak teprv někoho kritizuj- podívej se na datum: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 789#822789 To že někomu dáš zadarmo svůj komerční výrobek NEMUSÍ BEJT VŽDYCKY TA PRAVÁ POMOC...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
kachle

#58 Příspěvek od kachle »

Co jsem napsal, za tím si stojím a už se k tomu nebudu dál vyjadřovat. Nebyl jsem sám, kdo tě krytyzoval za tvé názory.
Napsal VICTRONIX:
EKKAR > (Sorry, ale) ...tak ses vylil....
Kdyby to sháněl po vánocích ....
Myslím, že kritiky stačilo. Mohly bychom se vrátit k tématu.
EDIT:
Měli jsme ve škole borca, kterej na to 3 roky s*al.
Od čtvrťáku šel do sebe a každej učitel čuměl jak péro z divanu.
EKKAR

#59 Příspěvek od EKKAR »

No, myslím že bys konečně měl pochopit, že tady není účelem řešit mne (nebo tebe), ale dotaz na závěrečnou práci položenej z pozice člověka, kterej se v podstatě chová jak blondýna - sám ani pořádne neví co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane ... Má tady od nás nastíněno X možností včetně tý tvojí stavebnicový, ale zatím se ještě nedokázal vyjádřit.
Skalla

#60 Příspěvek od Skalla »

Víš co EKKAR už jsem se k tomu vyjádřil několikrát a to že hodnotíš mne jako "blondýnu" jen podle toho jaké mám znalosti ve slaboproudu. Nepřipadá ti to ubohé?? Ostatním jsem za jejích názory a nápady poděkoval a snažím se si vybrat nejlepší možnost, nechtěl jsem být nezdvořilý ale popravdě už mě sereš :) takže buď tak hodný a přestaň se do mě pořád srát :) A popravdě radši si nechám poradit i třeba od těch co nejsou třeba tak zdatnáí jak ty, alespoň si ale tady nehoní EGO že? ;)
Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Poradna“