tunery ze set-top boxu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
toMajstr

tunery ze set-top boxu

#1 Příspěvek od toMajstr »

Zdravím, mám doma několik set-top boxů a všechny mají 2 tunery, jeden se šroubovacíma konektorama na satelit a jeden s normálníma na anténu. Je moje úvaha správná že tuner s "nešroubovacíma" konektorama je výstupní? a nešel by teda připojitk k MCU a použít jako generátor videosignálu nebo dokonce jako vysílač? Bohužel datasheet jsem nenašel ani k tuneru, ani k IO co je vevnitř.
Achab

#2 Příspěvek od Achab »

TV konektor IEC-zásuvka je vstup terestrické antény, IEC-vidlice je průběžný výstup modulátoru do televize.

Zkoušel jsem takto přes analogový modulátor STB pouštět signál do anténního rozvodu ale nebylo to nic moc. I při optimálním přizpůsobení do rozvodu se nakonec dá čekat pouze analogová kvalita.
Pokud je STB schopen přehrávat z USB dá se použít jako generátor zkušebních obrazců (nahraných na flash disku). Výstup buď UHF z modulátoru nebo nebo přímo AV.
toMajstr

#3 Příspěvek od toMajstr »

Myslím že všechny už to maj za sebou, takže USB na tom už nerozchodím. Myslel jsem připojit to k nějakýmu MCU a ovládat to tím
Achab

#4 Příspěvek od Achab »

Některé modulátory pro STA mají volbu kanálu vestavěným přepínačem DIP. U těch z STB by to možná šlo podobně, záleží jestli jsou v modulátoru všechny obvody ladění nebo je něco externě. Tyto jsem nijak blíž nezkoumal, podobné pokusy se dělaly spíš se staršími modulátory z VHS na jeden kanál doladěný trimrem.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“