Driver k 3f motoru
Moderátor: Moderátoři
Driver k 3f motoru
Predpokadam ze rotor je klasicka klietka. Kedze pri otacani negeneruje nejake velke napetie. Zatial to skusam s BTN7960 3ks. Budenie obdlznikom a pwm, cca 40%.
Otazka znie ci ma vyznam sa trapit a generovat pwm aby vznikala sinusovka. Nerad by som aby sa poskodilu vinutie motorA od prudovych spiciek a stym spojeneho mechanickeho namahania vinutia. Ako to bude s krutiacim momentom obdlznik verzus chlpaty pwm sinus.
Motor sa bude rozbiehat stale do zataze tak ze o brzdeni motora neuvazujem. Zastane takmer okamzite. Mozem ocakavat problemy pri jeho rekuperovani, ak by doslo k tomu ze motor by bol roztoceni mechanickou energiou, alebo mam pri neccinosti dat vetky 3 cievky do skratu.
Dakujem
netoci sa nahodou tazko (potocis a bez zotrvacnosti hned zastavi) ? - teda nedrzi ho hovadsky magnet vo funkcii rotora? ak je koncernovy , elektrohydraulika , tak je to bldc s magnetom a nebal by som sa mu pustat iba pulzy , ziaden sinus (ani PWMkou nakuskovany). V aute tiez nedostava "sinus", a nejakych 80A v spicke znesie tak ani o vynutie by som sa nestrachoval
Atlan píše:Ano mam aj taky motor s elektrohydrauliky blcd s magnetom res od ineho vyrobcu s krokovym motorom ale tieto typy maju aj hall senzory. Ale tento je asi z audiny a ma len elektromotoricky posilnovac. Vyzera to na 3f motor s klietkou bez magnetov na 12Va bez senzorov.Povodna elektronika mala snimacie odpory. Nekladie odpor, ma plynuly dobeh po odpojeni napatia. Preto sa pytam ci ten sinus nebude lepsi. I ked generovat 3 pwm...no ale co ked treba tak treba.
Co modelářskej regulátor (měnič) pro střídavý motory? Napětí do 48V a proudy do 120A jsou celkem běžný.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
- Artaban001