Sencor SLT24F26M4 - zasekáva sa, dlho štartuje

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

Sencor SLT24F26M4 - zasekáva sa, dlho štartuje

#1 Příspěvek od Duvsan »

Vstup mám HDMI a kŕmim ho set-top-boxom, obraz (SD) je kvalitnejší ako z vlastného tuneru. Problém je nasledovný.
Ak HDMI nemám pripojený, TV normálne naštartuje a informuje o neprítomnosti signálu. Keď HDMI pripojím, zatuhne a koniec. Keď mám v boxe nastavené 720p, TV potrebuje odhadom tak dve min. a po "tvrdom" reštarte už funguje. Keď dám 1080p (kvalitnejší obraz, ide o natívne rozlíšenie), trvá mu to asi 8-min. V čom asi môže byť problém? Zatiaľ som nič nemeral, netuším, po čom ísť. I tak zvládnem tak zdroj.
Dík
Heno

#2 Příspěvek od Heno »

Ano začal by som kontrolou zdroja a meraním zvlnenia napáj. vetiev pre MB a skončil meraním zvlnenia napáj. vetiev procesoru, flash a ram na MB (napr. 3,3V, 1,8V a 2,5V).
Tieto hovnochassis majú dost nizku kvalitu elitov, čo časom sposobuje rôzne zdanlivo neidentifikovateľné poruchy hlavne treba zmerať jednotlivé vetvy výstupov spinaneho zdroja a DC-DC meničov (pri každom nájdes v okolí ferit tlmivku), kedže tam tie shit elity odchádzajú vzhľadom k pulznému zaťaženiu 50-500kHz ako prvé.
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

Ďakujem. Ja som predpokladal mikrokontrolér alebo pamäť, do toho už nejdem. Zdroj snáď zvládnem. Osciloskop mám.
Pustím sa do toho, keď sa nebude dať robiť vonku, alebo cez zimu. Snáď dovtedy vydrží.
Heno

#4 Příspěvek od Heno »

Ani by som to už netrápil, kým neodstránim chybu, lebo ked ti lahne soft, potom budes plakat, kde ho zohnat alebo druhý main...
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Opravené, bolo to o kondíkoch. Ďakujem

Medzičasom som zohnal IPS displej (namiesto pôvodného TN), ten má podsvit LED, takže musím vymeniť i zdroj. Ten ale dáva 19V. Prosím vás, som si vedomý "úrovne" otázky, preto sa ospravedlňujem, ak to niekoho zaskočí, ale iste niekto z vás má prehľad o koncepcii týchto dosiek; tu je L3M02(05). Znesie tá doska v napájaní 19V, alebo musím doplniť menič 19V/12V, prípadne nechať i pôvodný zdroj? Pôvodný invertor, ako som už uviedol, je nepotrebný a tedy nebude zapojený. Otázka stojí, k čomu všetkému ešte sa tých 12V používa, či zvládne trvalé prepätie 19V, alebo nie.
Ďakujem
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Preco to do toho j***s, ked to uz funguje? Ako ta poznam, tak to zase dok**vis a bude tu 15 stran...
Duvsan

#7 Příspěvek od Duvsan »

Na to som dal odpoveď. Je to vyskúšané, funguje. Riešme prosím len to, či je nutný ten menič, alebo nie.
Ďakujem
Heno

#8 Příspěvek od Heno »

To si predsa vieš overit sám, kontrolou všetkých obvodov ktoré idú priamo z povodnych 12V či konkretne dc-dc dokážu ist bez ujmy aj z min.24V sa da podla ich typov IO a overit, či z toho priamo nejde aj napájanie panelu ktoremu by celkom urcite 19V vadilo, taktiez ci to zvladne nf zosilnovač IO si overit tiez vieš a aj nejake tie linearne stabilizátory ak by boli priamo z prívodu povodnych 12V.
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Panel ide na 5V, ale ten nf zosík mi unikol. Už mi tam vletelo cez 30V (smerom k 40V), rozpojila sa slučka v zdroji. Jeden kond vystrelil, inak nič (neviem ako dopadol tuner). Vo zvuku je TDA7266SA, tak to je borec, že to prežil. Ale iná je, či by to korektne fungovalo. Nebudem pokúšať.
Čo bude lepšie, dať menič, alebo ponechať i pôvodný zdroj?
Duvsan

#10 Příspěvek od Duvsan »

TV som dal do prevádzky do kuchyni a mám hlásené, že sa náhodne opakovane vypína a niekedy po zapnutí nemá zvuk, je potrebné ho vypnúť/zapnúť. Borci, čo s tým? Kondíky? Dík
Duvsan

#11 Příspěvek od Duvsan »

Dozvedel som sa, že náhodným vypínaním niektoré TV trpia. Tak asi mám smolu. Našťastie to nie je tak tragické.
Duvsan

#12 Příspěvek od Duvsan »

Dnes sa vypol údajne zatiaľ 4-krát. Ak by niekoho niečo napadlo, možno by pomohol.
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

Zas sa vypol. Po zapnutí bol bez zvuku. Po reštarte bez zvuku, i po druhom, i po treťom. Odpojil som od elektriky a pripojil (a zapol), bez zvuku. Znovu som odpojil, počkal o pár sekúnd dlhšie a konečne funguje.
Nemá niekto nápad?
Blbne procesor?
Obraz má pekný a full HD, tak by ma mrzel.
texi

#14 Příspěvek od texi »

Jestli je tam obvod W25Q32 tak vyměnit.
mi-ro

#15 Příspěvek od mi-ro »

Láďo, vadná SPI většinou za provozu TV nevypíná. A navíc by ji musel mít nahranou. Ale zkusit to může, co kdyby...
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“