Sencor SLT24F26M4 - zasekáva sa, dlho štartuje
Moderátor: Moderátoři
Sencor SLT24F26M4 - zasekáva sa, dlho štartuje
Ak HDMI nemám pripojený, TV normálne naštartuje a informuje o neprítomnosti signálu. Keď HDMI pripojím, zatuhne a koniec. Keď mám v boxe nastavené 720p, TV potrebuje odhadom tak dve min. a po "tvrdom" reštarte už funguje. Keď dám 1080p (kvalitnejší obraz, ide o natívne rozlíšenie), trvá mu to asi 8-min. V čom asi môže byť problém? Zatiaľ som nič nemeral, netuším, po čom ísť. I tak zvládnem tak zdroj.
Dík
Tieto hovnochassis majú dost nizku kvalitu elitov, čo časom sposobuje rôzne zdanlivo neidentifikovateľné poruchy hlavne treba zmerať jednotlivé vetvy výstupov spinaneho zdroja a DC-DC meničov (pri každom nájdes v okolí ferit tlmivku), kedže tam tie shit elity odchádzajú vzhľadom k pulznému zaťaženiu 50-500kHz ako prvé.
Medzičasom som zohnal IPS displej (namiesto pôvodného TN), ten má podsvit LED, takže musím vymeniť i zdroj. Ten ale dáva 19V. Prosím vás, som si vedomý "úrovne" otázky, preto sa ospravedlňujem, ak to niekoho zaskočí, ale iste niekto z vás má prehľad o koncepcii týchto dosiek; tu je L3M02(05). Znesie tá doska v napájaní 19V, alebo musím doplniť menič 19V/12V, prípadne nechať i pôvodný zdroj? Pôvodný invertor, ako som už uviedol, je nepotrebný a tedy nebude zapojený. Otázka stojí, k čomu všetkému ešte sa tých 12V používa, či zvládne trvalé prepätie 19V, alebo nie.
Ďakujem
Čo bude lepšie, dať menič, alebo ponechať i pôvodný zdroj?