Konečně!!!!
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
No ale ať jsme blíž našemu oboru - Tesla není Tesla. A krásně hoří. Proč mám ten pocit, že za požár může vznícení poškozenýho lithiovýho článku?
Vysoce reaktivní lithium bych pod podlahou mít nechtěl, zlatá toxická kombinace niklu a kadmia.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
A až skončej diesely v autech a všichni budou mít benzíňáky,tak se ekoteroristi zaměřej zase na ně.Pak snad už konečně přijdou nařadu elektromobily.
Znám dva lidi co jezděj k nám do práce s Renckama v naftě a maj to neustále rozbitý.Motory tam maj teda hrozný.Turba a hlavy jim lítaj jedno zadruhym.
— Winston Churchill
MetalGod píše:Vono se s turbem taky musí umět jezdit, třeba že nesnáší krátký couračky, okamžitý chcípnutí po dojezdu do cíle a tak. Taky vyžaduje kvalitnější olej, když už je to vysokootáčkovej stroj, ne zpola mazut a zpola grafit.
To je pravda.Kdo neměnil včas olej tak brzo skončil.Škoda jen že přestali dělat vodou chlazený turba.Měl jsem ho na svym minulim autě a to turbo mělo namotáno 330000 a ani nekápnul olej.
Táhne mi to sice až od cca 2000ot./min. a pořádně od 3500ot./min., ale zas to můžu točit do 6500ot./min.
Mám ale v plánu si do toho sehnat vodní olejovej chladič, co se dává mezi blok motoru a olejovej filtr - přece jen ten motor dostává čouda, tak ať ten olej příliš netrpí.
— Winston Churchill
A ten elmobil zase vypouští smrady tam, kde stojí jeho nabíjecí elektrárna... Jedinej cíl ekoteroristů je, aby všichni chodili jen pěšky, k jídlu žvejkali syrový zrní (protože živočišná výroba znamená emise metanu coby skleníkovýho plynu) a ke vzájemný komunikaci používali zvuk bubnů nebo v noci světlo svíček - všecko ostatní je NEEKOLOGICKÝ ... Srát na ně, hajzly - jednou bych je chtěl vidět, jak by si poradili v noci, v dešti někde v lese, kdyby si měli postavit stan a zatopit nějakej táborák, aby nezmrzli zimou - a měli k tomu jen pár sirek, sekyrku a nůž. Celej slavnej Grýn-piss a podobná sebranka by byla v prdeli jak slavnej Baťa s dřevákama, kdyby neměli moderní techniku a všechny ty jima opovrhovaný "neekologický" technologie ...Sandal píše:A až skončej diesely v autech a všichni budou mít benzíňáky,tak se ekoteroristi zaměřej zase na ně.Pak snad už konečně přijdou nařadu elektromobily.
...
A kutilmile - nelituju tě
MetalGod píše:Mám ale v plánu si do toho sehnat vodní olejovej chladič, co se dává mezi blok motoru a olejovej filtr - přece jen ten motor dostává čouda, tak ať ten olej příliš netrpí.
Výměník je dobrá věc.Zezačátku olej rychlejc ohřeje a pak zase olej chladí.Je to ale častej zdroj problémů,protože výměníky často tečou.Buď voda do oleje nebo olej do vody.
EKKAR píše:Srát na ně, hajzly - jednou bych je chtěl vidět, jak by si poradili v noci, v dešti někde v lese, kdyby si měli postavit stan a zatopit nějakej táborák, aby nezmrzli zimou - a měli k tomu jen pár sirek, sekyrku a nůž.
To je přece jednoduchý.Březová kůra to jistí.Hoří mokrá.