Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3
Moderátor: Moderátoři
-
Radovan_79
Obecně PET lahve považuji za mor. Jak se bez nich mohlo vůbec existovat? Asi se pila voda z kohoutku (což nyní ne, však dlouho probíhající reklamní kampaň Dobré vody na počátku devadesátých let udělala své), víc se kupovaly sirupy...
Radovan_79 píše:Čím jižněji a východněji, tím větší prasata.
hmmm, jo? staci, kdyz poutnici PET kultury cestuji nekam temer v case, kde jsou plastuprosti a trebas je to i narodni park, viz reportaze z Kolocavy, tamni hromady bordelu jsou dotazeny a zanechany "zapadaky"... Teda nevim, jak je to tam ted, trebas jim majdan uz nadelil popelnice.
z barevných kontejnerů na sídlišti je občanským přestupkem v rozporu s místní vyhláškou ?
okamžikem vložení je to majetek města...to je nenažranost ouřadů parazitů co hraničí s ozbrojeným povstáním, defenestrací, po dobrém to už dál nepůjde
konosuke píše:víte že tahat odložené výrobky (ošacení, obuv, elektronika, nábytek, vratné láhve...)
z barevných kontejnerů na sídlišti je občanským přestupkem v rozporu s místní vyhláškou ?
okamžikem vložení je to majetek města...to je nenažranost ouřadů parazitů co hraničí s ozbrojeným povstáním, defenestrací, po dobrém to už dál nepůjde
A jak je to pokud mi majetek města zasírá můj soukromej pozemek? Po posledním větru jsem měl zahradu pokrytou 2 cm vrstvou jehličí z borovic, co rostou na majetku města.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Radovan_79
Ono řečí zákona je to stejné, ale je rozdíl cíleně objíždět kontejnery na papír a ten následně prodávat do sběrny, nebo z kontejneru na velkoobjemový odpad vytáhnout krásné reprobedny. Skončilo by to někde ve šmelcu, takže co?
Formální znak přestupku naplněn tímto jistě je, zákon porušen byl. Ale materiální aspekt? Nikomu nebyla způsobena škoda, ať již majetková nebo nemajetková.
- radioelectrum
Škoda byla způsobena výrobcům nových věcí, méně prodají.Navíc je poškozena ekologie tím že místo aby si člověk koupil nové více ekologické reprobedny z plastu které jsou šetrnější k životnímu prostředí tak používá pořád ty staré neekologické co svým provozem více znečišťují tím že mají méně ekologický zvuk.Radovan_79 píše:Formální znak přestupku naplněn tímto jistě je, zákon porušen byl. Ale materiální aspekt? Nikomu nebyla způsobena škoda, ať již majetková nebo nemajetková.
Je nutné co nejvíce věcí vyhodit a CO NEJDPŘÍVE SI KOUPIT NOVOU, VÍCE EKOLOGICKOU. Akorát bych rád viděl opravdu nezávislou studii která by porovnala ekologickou zátěž třeba mého 15 let starého nafťáku versus kdybych si za tu dobu koupil již 4 nové auto a ty předešlé by byli sešrotovány nikoli prodány jako ojeté.
Nikde také neuvádějí kolik stojí ekolikvidace jedné kompaktky s ekologickou rtutí. podobné to bude i u jiných věcí.
-
Radovan_79
O výrobcích nemluvím, nekoupil jsem si asi osm let nic nového, všechno starší, již použité.
- Přílohy
-
kontejner.jpg- (21.51 KiB) Staženo 30 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Radovan_79
Tohle je potom to "dobro" a přesně to, co si lze představit pod pojmem páchání dobra.