Philips CD350, nezajíždí šuplík

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od cputakt »

Ano jde to z jednoho trandu do druhého a ty vrchní jsou asi dost vytížené protože je i DPS zčernalé je to vidět i na fotce.To schéma jsem taky našel a mám i v lepší kvalitě ale tam není tolik odporů a diod jako na mé desce a taky tam je jiný řídící šváb.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od cputakt »

I kdyby byl problém v těch trandech nebo zenerce tak to nemá spojitost s dalšími dvěmi funkcemi které taky nefungují search L a R kde z každého mikrospínače vede jedna noha přímo na ten šváb.
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

No, třeba to může být zapojený podobně. Můstek prověříš tak, že prozkoumáš ty ovládací vlezy. Podle toho, který vlez je aktivován, musí se Ti motůrek točit na jednu, či druhou stranu . To jde voltmetricky. To ostatní může být vada tlačítek - ty jdou taky proměřit. Ten "search Ti nereaguje vůbec, nebo jen "skáčou čísla"?
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cputakt »

Nereagují vůbec, mkrospínače jsou v pořádku protože jak jsem psal při stlačení obou (tak je to navrženo) se aktivuje pause.
Artaban001

#20 Příspěvek od Artaban001 »

A svody nemají? - Vypájet a změřit vyplý a seplý - popř očistit plošky a zkusit propojovat drátem.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od cputakt »

kdyby měl jen jeden svod nebo špatný kontakt neseplo by to pause na to musí fungovat oba dva.
starecd

#22 Příspěvek od starecd »

Sorry, ale ty tlačítka s tím nemají moc společného, musí ti fungovat hlavně mikrospínač šuplíku. Pokud vím, tady se napřed načte CD a potom se musí spustit play. Na 902,911 můžeš CD spustit přímo přes play.
Artaban001

#23 Příspěvek od Artaban001 »

No on měl dva problémy. jeden z nich je, že mu nefungovalo posunování dopředu dozadu. předpokládal jsem, že přehrávání mu fungovalo. Pokud mu přehrávání fungovalo, tak procesor usoudil, že CD je korektně zasunutý a "nabootovaný".
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od cputakt »

Jasně ručně zavřu šuplík a CD normálně načte zmáčknu play a spustí se přehrávání,přeskakování po skladbách taky funguje i repeat nebo přepínání čas/číslo skladby.
Kremik

#25 Příspěvek od Kremik »

cputakt píše:Teď jsem měřil napájení pro motor při zmačknutí jde do motoru 2,2V a je tam pořád jakoby se pořád snažil otevírat šuplík,při druhém zmáčknutí by se měla obrátit polarita ale jen se ztratí napětí.Pokud zmačknu potřetí zase naskočí 2,2V a při čtvrtém zase nula a pořád dokola.Mikrospínače jsem propípal a jsou v pořádku posunuté asi (ještě zkontroluji) nebudou podle packy která je ovládá to vypadá v pořádku.Motor jsem zkoušel na zdroji na 1,5V a jede na obě strany bez pomoci se roztočí.

To vypadá, že -
1) procesor se nedozvídá, že je šuplík již otevřen
2) můstek je částečně poškozen.
1 může vyvolat 2.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od cputakt »

1 procesor dostává informaci o stavu šuplíku ze spínačů dojezdu které jsou v pořádku.
2 Proměřil jsem všechny odpory a zenerky co jsou v cestě,dnes ještě proměřím ty tranzistory.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od cputakt »

Problém jsem zřejmě našel jeden tranzistor BC338 je proražený.Můžu vyměnit oba tranzistory za BC337?
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od cputakt »

Tak jsem ten vadný tranzistor nahradil BC337 a šuplík jede jak má ale pořád nefunguje přetáčení dopředu ani zpět tam už to je přímo do procesoru a žádný tranzistor tam není ale proměřím všechno okolo.
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od cputakt »

Tak už přehrávač jede jako z praku.To přetáčení nejelo protože se tak jak pro play musí zmáčknout dva mikrospínače najednou aby se navolila jedna funkce.Takže když jsem měl desku venku z čelního panelu tak jsem mačkal jen jeden mikrospínač ale ovládací prvky na čelním panelu zmáčknou při stlačení dva mikrospínače najednou.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“