Restaurace el. vypínače
Moderátor: Moderátoři
Restaurace el. vypínače
http://www.ebay.de/itm/Gerateschalter-S ... 1E14DQKtvg
- Artaban001
P. S.: WDčkem si stříkej řetěz u kola, ale do elektroniky nepatří!
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
No nakonec jsem našem z 60 let v garáži aspon /pegomin/pročváchal vypínač otvorem z boku a vypínač spíná jako za nova,asi byl jen trochu začouzený takže někdy ta /zázračná voda/pomůže ne že ne.
Ale jinak je to vše o tom nápadu,já nedávno měl taky začouzený kontakt u relé startéru v autě ,tam jsem ho jen isopropylalkoholem a toaletním papírem jemně očistil a je zase v chodu.Navíc se tu tohle relé sehnat nedá to pak improvizace je nezbytnou cestou.
Ale jinak díkes Hille
- Artaban001
- Přílohy
-
WP_20160911_15_38_51_Pro.jpg- (174.38 KiB) Staženo 125 x
-
WP_20160911_15_38_40_Pro.jpg- (183.94 KiB) Staženo 137 x
http://dum.extra-inzerce.cz/inz/prodam- ... 10819.html
Ty máš teda tu samou pilu co ti odešla ta vrtule ?Ano to je problém bohužel starších věcí i když ne vždy oproti těm novým vyrobených v číně horších.Co se týče vypínače vypadá to že by se to dalo použít ale jak víš dost důležité a podstatné je aby seděl rozměrově ano ne ten vypínač samotný ale ten /zajištovací kulatý cuplík/
Vypínač je k mání,jako použitý čili bez záruky. Nechám ho za 100,- + dopravné. Platba předem na účet. Pokud máš zájem tak pošli rozměry tvého kusu nejlépe na okótovaném obrázku. Ověřím a uvidíme.
V této souvislosti mě napadá myšlenka že by nebylo na škodu založit web na náhradní díly z použitého třebas el. nářadí apod.Něco jako forma výpomoci domácím kutilům např.bazoš.cz ale jen tam aspon vložit vlákno pro použité věci na náhr. díly než by se to vyhodilo na S.D..Všiml jsem si totiž že i v našem místním S.D. se vyhazují věci které ještě fungují nebo fungují částečně.Ano je mi jasné že ne všichni by se hrnuli psát inzerát ale aspon část o těch co ví že by se mohli věci dále použít na díly.
Spousta zařízení byt staršího data výroby se totiž pak za těchto okolností dá opět zprovoznit a vydrží možná jeětě déle než ty dnešní nekvalitně zpracované,špatného materiálu z číny.
Vypínač mě zatím šlape pokud by klekl tak se ti ještě ozvu,děkuji za nabídku.
Jo a ještě poddotaz,máš i vykuchané ozubené plastové náhonové kolečko tzv.(řetězka) ?
Spoustě domácnostem leží ladem na půdách či sklepích ,šopách apod. věci použité ale již z nějakého důvodu nepoužívané a možné pomoci jiným lidem /kutilům apod./kteří by si rádi opravili /zrenovovali/a dali do chodu věci na které byli zvyklí,já nejsem vyjímkou.Bohužel se na tyto věci povětšinou 10 ale i 20 a více let staré nedají sehnat náhradní díly,protože to směřuje díky snad i záměrně nejvalitní výrobě k tomu aby byl spotřebitel nucen kupovat stále nové a nové věci v co nejkratším rozesupu,přičemž životnost těch starých zařízení je několikanásobně větší nad čímž by se měli zamyslet především ekologové nad znečištováním životního prostředí zvýšenou výrobou ale i recyklací plastů především.Jde to jaksi proti sobě ale já jsem hold tím přívržencem starší školy těch dříve narozených,bolí mě doslova oči když vidím co se dnes všechno vyhazuje do S.D. o tom se nám v 60 letech ani nezdálo.Ano připisuji to jen a jen nové době a s tím se na druhou asi nic nedá dělat.