Whirlpool AWE 7519, chyba F27
Moderátor: Moderátoři
Whirlpool AWE 7519, chyba F27
Googlovat se Ti nechtělo, co?
F27 (u mnoha modelů týhle značky) znamená přeplnění (vodou/pěnou). Takže:
* Závada presostatu, nebo vedení od něj k řídicí elektronice
* Porucha vypouštěcího čerpadla (zaseklý, přerušený vinutí, přerušený napájení), nebo ucpanej jeho přítok/odtok
* Nedovírající napouštěcí ventil
* Nebo, pokud si na napouštění vody vyhrazuje pračka určitej čas, může to znamenat sníženej průtok vody při napouštění
Zaměř se na presostat - to je tlakovej spínač; vede do něj ze dna vany hadička a pár drátů k ŘJ, nachází se někde nahoře.
Taky jsi nenapsal, jestli napustí dostatek vody, nebo jestli tý vody není míň, nebo víc, než obvykle.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- Artaban001
A až budeš mít hadici odpojenou od pračky, dej ji do umyvadla, nebo kýblu a pusť na chvíli vodu kohoutem naplno, ať vypláchneš usazeniny.
https://youtu.be/jejjwUVgLWQ
Zdravím, chtěl bych poděkovat za odhalení problému. Mám pračku Siemens iq500 WP12T455BY. Základní deska je také Whyrpool L2524. Porucha se projevovala stejně, po zapnutí jakéhokoliv programu se ozvala tři cvaknutí a vyskočila chyba F27. Dělal jsem co se dalo, ale nic nepomohlo, až jsem narazil na váš příspěvek. Vyčistil jsem komutátor kartáčkem na zuby a pračka se rozeběhlaholtr píše:Teď jsem rozběhl motor. Byl to prach z uhlíků na drážkách kontaktů na rotoru. Motor se měl otočit, ale při povelu nezabral a vyhodil chybu
Díky