Pomoc při osvětlení bazénu

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jezevec »

MetalGod píše:Asi vím, proč 300W - protože je jen o pár korun dražší jak 100W. Jenže obojí je hrachovina, je to celý umělohmotný (nejen elektrickej, ale i tepelnej izolant), takže po čase to vlivem tepla a UV (taky tam v menší míře je) popraská a/nebo zežloutne až zhnědne, zvenčí na to může nelibě působit bazénová chémie. A pak nazdar, můžeš to vyhodit.

Světlo, to plastový tam mám už 10let, dodala to firma společně s bazénem a účtovali si za něj 5000kč, zatím nezežloutlo ani nezkřehlo, předminulý rok jsem tam měnil žárovku. Chlazeno je to vodou v bazénu, bez vody se nesmí zapnout, rozteklo by se.
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Záleží na tom, jak moc si dali na matroši záležet. Taky tohle světlo není za 5 litrů, ale za 1640kč (což se mi i tak zdá bejt dost přehnaný).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Sintetic

#18 Příspěvek od Sintetic »

Moc díky za odpovědi, 300w jsem volil skrz skoro stejnou cenu jako 100w bazen bude 8,5x4m tak jsem si rekl ze dam svetla jen 2 ale silnejsi. takze myslite ze dat jen 2x100w? diky za odpovědi. a chlor tam nebudu mit vubec chci tam namontovat solonizacni jednotku . Díky
MetalGod

#19 Příspěvek od MetalGod »

Z těch 2x 300W bys měl leda radiační popáleniny. Myslím, že 2x 100W bude až až.

Osobně bych vzal transparentní zahradní hadici, vycpal ji LED páskama, utěsnil a vylepil s ní všechny kouty a rohy bazénu. Světla by z toho bylo dost, ovšem spíš difúzního, spotřeba by taky byla někde jinde.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“