Kde sehnat vhodné elektrolyty?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jde o zručného bastlíře se slušnými znalostmi elektrotechniky, i když bez padesátky. Dělá to jako hobby a počítá i se ztrátami.
Kyblíky 5m0/50 V tu nějaké mám taky, ale 50 V je opravdu už moc málo.
A zdaleka ne v každém blesku je v sérii s kondenzátorem tlumivka: ta se najde spíše jen v modelech s odrazovou automatikou, aby bylo víc času na zkrácení výboje, když už toho bylo dost. V blesku s pevnou energií výboje je kondík tak 350 - 600 µF / 400 V natvrdo připojený na elektrody výbojky. Co může omezit proud výboje, je odpor asi 2x 3 cm vývodů 0,35 mm² plus ESR kondenzátoru.
Jo, a při výpočtu nutno odečíst ještě asi 60 až 100 V stabilního úbytku na výbojce po zapálení.
Obcas se na aukru nebo bazosi objevi zajimava nabidka, jen to chce sledovat. Mrkni taky na soucastka.cz, pred casem jsem tam koupil nejake vychodonemecke tusim 56000uF/25V taky po dvacce/ks. Byly v prekvapive dobrem stavu, kapacitu jsem nezmeril, ale svodovy proud byl zlomek katalogoveho, naboj se udrzel v pohode tyden, dal jsem to nemeril a kondik vybil. Nebyly to zadne supercapy s proudem par mA, ale poradny kus kondiku se sroubovacimi svorkami.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
termit256 píše:Obcas se na aukru nebo bazosi objevi zajimava nabidka, jen to chce sledovat. Mrkni taky na soucastka.cz, pred casem jsem tam koupil nejake vychodonemecke tusim 56000uF/25V taky po dvacce/ks. Byly v prekvapive dobrem stavu, kapacitu jsem nezmeril, ale svodovy proud byl zlomek katalogoveho, naboj se udrzel v pohode tyden, dal jsem to nemeril a kondik vybil. Nebyly to zadne supercapy s proudem par mA, ale poradny kus kondiku se sroubovacimi svorkami.
To jsou ty elyty, co jsem o nich nedávno psal, co byly v sálovejch diskách na vyškubávání hlaviček ze svazku při výpadku napájení.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2009012901
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p ... 000193.jpg
v ....