Baterie JCB - novy smejd na trhu?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dřív to nebylo. Stačí zapomenout nějakej DO chvíli bez používání a ty baterky ho poškodí. To je skoro na hromadnou žalobu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- elektrosvit
EDIT: Tady je něco k tématu Bateria-Wonder-Energizer.
Nějaké GP mi už vytekly, ale asi až po letech skladování a PO vypršení slíbené doby použitelnosti. Energizer mám od roku 2011 v DO k hifi věži. Mám i jeden AA článek Duracell z roku 2008 používaný v budíku. V roce 2016 už jeho napětí lehce kleslo, takže nesvítila plným jasem žárovka pro osvětlení displeje budíku. Tak jsem ho preventivně vyměnil za Energizer.
Do foťáku a svítilny používám různé akumulátory, jako Ansmann, Eneloop nebo GP Recyko.
Vyloženě blbé zkušenosti nemám.
forbidden píše:Já jsem v Holicích objevil klasický český Bateria. (...) Jo, teď jsem ještě v GMku viděl Westinghouse baterky, taky jsem na zkoušku koupil, ale taky si nedělám iluze.
Má Bateria udanou zemi původu?? Pokud ne, tak je to podezřelé. Bude to přebalená čína, v lepším případě něco jako GP.
Westinghouse je přeznačený Camelion.
http://www.licensemag.com/license-globa ... ery-market
LMCA has brokered a worldwide licensing agreement with the Camelion Battery Co. of Shenzhen, China, for Westinghouse Electric Corp.-branded batteries.
http://www.305.cz/rc/view.php?cisloclanku=2015120004
Akumulátory mají z pohledu majitelů některých typů nabíječek, zvláště Voltcraft IPC-1/IPC-1L a jejich klonů, závadu, ale naštěstí odstranitelnou. PVC plášť je přetažen na mínus pól akumulátoru, kde tvoří lem, který brání vodivému dotyku s kontakty pro mínus póly AAA akumulátorů výše zmíněné nabíječky. Stačí ale vzít ostrý nožík nebo žiletku a lem PVC pláště odříznout.
Mimochodem, pod značkou JCB jsem už viděl i nějaké odolné telefony (neco jak Caterpillar), předpokládám, že uvnitř stejná hrůza jak jim podobné.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- radioelectrum