Ebay, DX..., zajimave elektro.
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Proudy tam uvadene je treba brat s rezervou, nicmene to porad hreje min jak 7805. Pokud je proud prilis velky, zvlast pri vetsim rozdilu napeti, obvod neshori, jen na chvili vypne.
Pak tam prilepim epoxidem maly chladicek a je po problemu. Zabere vicemene stejne misto jako 78xx, a za tech 10 kacek to nema konkurenci.
- pocitujlasku
7 segment display na hodiny
Wifi moduly ESP8266 aj s prevodnikom - pouzivam na vyvoj, potom program prehadzujem do varianty bez prevodnika
Vyvojove dosky
GSM modul
Potenciometrov 10K nikdy nie je dost
USB wifi - maju aj s externou antenou, trocha problem zohnat ovladac, ale v linuxe chodia okamzite
Zdroj pre bastlenie
A v kosiku mam:
Osciloskop do 200khz - na bezne bastlenie by mohol postacovat
pocitujlasku píše:...
Wifi moduly ESP8266 aj s prevodnikom - pouzivam na vyvoj, potom program prehadzujem do varianty bez prevodnika...
Tohle je super, ma to vlastni MCU, takze to bezi i samostatne
- pocitujlasku
- pocitujlasku
EDIT: ale pozor, pri skenovani a pripajani na wifi si to cucne viac (datasheet vravi peak 250mA). tych 80mA je ked je pripojeny na siet.
Jinak jsem ten topic zakladal prave z duvodu predani si informaci o zajimavych elektronickych vymozenosti, pripadne co jsem si koupil a byl nefunkcni, problemovy bastl. I tohle lze na cinskych eshopech bohuzel zakoupit. A ne vzdy je to zjistitelne na prvni pohled-tak jako ten predzesilovac s elektronkama.
Prisla me auto nabijecka od Xiaomi- 2.4A pri pouziti jednoho usb portu by mohlo byt dostacujici pro nabijeni LG G3. Velmi slusne baleni, fakt kovove telo, moc dobre sedi v dire autozapalovace a nakonec i slusna cena.
http://www.gearbest.com/iphone-cables-a ... tml?wid=21
Neco pro zabavu VR bryle s DO. Slusne drzi na hlave, plast- pevnost je dostacujici a jsou lehka, cena cca 336Kc. V cesku jsem koupil jedny s DO, podobne. Plast byl bytelnejsi ale nevyhoda vaha. Schazel popruh pres horni cast hlavy a cena byla k 900 stovkam.
http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_275153.html?wid=21
Edit: a malem jsem vyhorel. Zacal jsem nabijet DO k VR. Pouzil jsem k tomu kabel z ebay kde se nehledi jak je natoceny. Pasuje tak i tak. Po chvili jsem vzal DO do ruky, cervena ledka nesvitila stale, coz ma. To me prekvapilo. DO jsem zapnul pomackal par tlacitek a chtel polozit na stul. A ucitil jsem teplo a pak i smradek. Hrabnu na kabel, uz pekne hral. Vytahl jsem ho jak z DO tak i z nabijecky i-Tec. Nabijecka je s 5 usb porty a asi tvrdych 2.4A na port. Na mikro usb na kabelu jsem neudrzel prst. Do jsem uz taky nabijel, ale jinym kabele.Tim univerzal kabelem uz nejaky tyden pres noc nabijim svuj telefon a v poradku. Nabijeci port v DO to asi prezil , nabiji se zarizeni, ale vizualne uz teplota zanechala drobne stopy. Kabel je v kosi. Jeste mam jeden.
Tak DO to asi neprezilo. jednak nejde vyvolat plnohodnotne parovani, neblika modra, jen cervena a telefon i pc hlasi neplatny nebo spatny pin. Reset nezabral, jdu reklamovat.
RC Boat Heli Watt Meter Digital LCD Display DC Battery Power Analyzer 60V 100A - funguje, ale je to nestabilné, aj keď som to prerobil podľa návodu na youtube, stále to poskakuje hore-dolu.
Poraďte niekto, v "Purchase history" na ebay sa neviem dostať na konkrétnu položku ktorú vidím. Je tam len "View similar items". Kliknutie na obrázok nerobí nič. Musím skopírovať jej názov do vyhľadávania a nájsť ju znova, čo je dosť nepraktické. Že by to spôsoboval prehliadač? (Opera 12)
Já před nějakou dobou koupil tohle. Nejen že to pořád funguje, ale velmi mě překvapila kvalita rádia a zvuku vůbec. Za ty peníze jsem rozhodně nečekal nic tak použitelného.
Honza_dy: MP3 to prehráva stereo? Uvažujem o kúpe takéhoto modulu s modrozubom. Jediné, čo mi na týchto moduloch chýba je vyvedenie signálu POWER. Že keď vypnem modul ovládačom, signál by vypol aj zosilňovač, prípadne celé napájanie.
Abych byl upřímný kupoval jsem přímo tento
- pocitujlasku
Inak zacina ma ... ze uz aj na aliexpress-e zacinaju klamat. Niekedy co bolo v popise, to som dostal, ale nedavno som bral ziarovky. Popis 3x3W, ale na prvy pohlad je jasne, ze su to 3x1W napr. tieto v popise 5x3W, 4x3W... funguju v pohode, ak clovek vie, ze je to x1W
netyka sa to priamo elektroniky, ale pre priatelku som pred 2 rokmi objednaval taketo rukavice material je velmi pohodlny a ako sa vravi vsetky kamosky jej ich zavidia