Lidl, pneumatický nářadí

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Lidl, pneumatický nářadí

#1 Příspěvek od Celeron »

Od čtvrtka v Lidlu pneumatická vrtačka, nůžky na plech, stříkací pistoli, jehlová oklepávačka na barvu a rez, sbíječka, sponkovačka a pár dalších 3,14čovin. Jen mojí oblíbenou multifunkci (brousící žehličku), co jsem s ní obrousil veškerý okna na baráku nemaj. :(
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Ta multifunkce tam je taky, elektrická, na str. 29 nahoře.
V tom letáku je docela dobrý vtip. Je tam kompresor s nádrží 24 l a u většiny nabízeného nářadí, včetně oklepávačky, mají pěkně malými písmenky nenápadně uvedeno, že vyžadují kompresor min. 50 l.
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Jedu si tam pro rázový utahovák. Už mě nebaví při přezouvání našeho vozového parku pořád motat šrouby klíčem (křížovým).
DELONG

#4 Příspěvek od DELONG »

Ak si kúpiš ten utahovák tak čoskoro zistíš že si si kúpil 3,14-čovinu :lol: .Ale proti gustu .......
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Kerej je 3,14? Ráčnovej a nebo ten čelní pistolovej?
Díky
Jirka

BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Tenhle vercajk pořádně funguje až nad 8 atm . To stejně doma nedáte . Ráčnová vydržela pár minut . Na kola mám elektrickou Makitu . Vždyť to máte stejné , jako s elyty . Tohle je nejhorší spotřebka .
Nakadah

#7 Příspěvek od Nakadah »

Potvrzuji. Nemám sice parkside rázový utahovák, ale něco podobného. Tak nějak uspokojivě funguje když je na kompresoru po vypnutí 6bar. Jak to klesne někam ke 4,5bar, tak je to už jenom na ozdobu...
Honza_dy

#8 Příspěvek od Honza_dy »

Je mi to jedno. Ráno koupím, přes den v práci vyzkouším a když to nebude dobré, tak odpoledne vrátím.
Přijde mi to lepší vercajk na doma než aku, protože tohle může ležet ve skříni bez rizika degradace baterie. Přece jen tohle budu požívat jen tak 2-3x do roka.
Sandal

#9 Příspěvek od Sandal »

Nezapomeňte že tenhle "vzduchovej" vercajk je potřeba taky mazat přimazávačem v tlakovém potrubí.Pěkně jsem si naběh když jsem šel pak něco lakovat a ze stříkací pistole mi lítal olej.Ajajaj.To jsem si zanadával.Od tý doby mám udělanou odbočku a extra hadice na lakování.
Jinak co se týká tlaku tak 8bar je snad minimum.10bar je tak akorát.
Přikláněl bych se radši k elektrickýmu síťovímu utahováku.Přecejen stlačený vzduch je je tím nejneekonomičtějším médiem co lze použít.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
radioelectrum

#10 Příspěvek od radioelectrum »

jakou máte zkušenost s tím pneumatickým jehlovým oklepávačem ? Budu potřebovat něco na okna. Nebo mám raději zůstat u horkovzdušné pistole ?
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Na kovový podklad dobrý , na dřevo to nepůjde .
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Ten jehlák je taky dobrej na renovaci kamene. U mě dělal kameník někde z Hillovejch končin pískovcovou podezdívku, tři šáry kolem celýho baráku. Furt lepší a rychlejší výsledek než s pemrlicej. ( kdo neví, palička na kámen podobná tý na maso :wink: ) Já jsem s tímhle Parksidem zkoušel žulu, šlo to ale dost pomalu a musí se přimazávat.
Na okna je suprová právě ta žehlička, co ji v pneumatickým provedení nemaj a s tou batérkovou toho moc neuděláš.
Jirka

Honza_dy

#13 Příspěvek od Honza_dy »

BOBOBO mimo jiné píše:... Tohle je nejhorší spotřebka .

Dovoluji si nesouhlasit. Pokud chceš vidět nejhorší spotřebku zajdi si třeba do Tesca nebo Penny nebo si kup nějaký Black and Decker. Nářadí z Lídlu mám doma už spoustu a řekl bych že je to slušná kvalita za rozumnou cenu na domácí použití.
Znám dva lidi co co některé kousky používají i v profi nasazení a představ si, ono to funguje a jsou spokojeni.
Je třeba vybírat, třeba šroubováky bych tam nekoupil.
BOBOBO

#14 Příspěvek od BOBOBO »

Nekonečný příběh .....
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“