Jak vyhnat krtka?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
O kus dál ležel v trávě mladej kocour, a ten se po tom výbuchu na mě jen blbě podíval a důstojně odkráčel...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já měl ale hryzce a ti potřebují k životu klid takže si teď poučím na spásání trávy šest oveček a jak oni se tam pohybují tak jim ten klid chybí a asi se nastěhovali někam k sousedům a nebo ještě asi dál protože soused když viděl co dělám tak si pořídil ovečky také.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jenže ten krtek zneužívá toho, že nemám čas tam sedět a čekat, až se probudí. A ta půda nakypřená kultivátorem, to je pro něj ráj...
A ten efekt exploze, ten byl nádhernej. Měl jsem z toho předem trošku strach, ale nakonec jsem si jen rozhodil trošku hlíny po zahradě...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to milý zvíře z večerníčku, ale jen když bydlí u sousedů. Moje kočka je dřív chytala, jenže díky tomu horku, co teď bylo, plus s přihlédnutím k jejímu věku, má úplně jiný starosti a kašle na to.
Slyšel jsem že nedávno krtečka Tvého jmenovce Milera poslali do vesmíru. Nebyl to špatný nápad. Ten se ale vrátil zas na zem.
Tak dobrou!
Dostal se mi do ruky článek z časopisu, kde Láďa Hruška psal o vyhánění krtka Krtičníkem hlíznatým. Prý to bylo i v jeho receptáři, ale nevím ve kterém dílu a nemohu to nikde najít! Jelikož na netu o tom není žádná zmínka ani z historie našich předků, tak to bude pravděpodobně blbost. Máte o tom taky nějaké mínění, případně info?
článek přiložen
- Přílohy
-
Save.PDF- (103.93 KiB) Staženo 134 x
Za činžákem mám dvě malé zahrádky.
Jsou vedle sebe (původně jsem měl jen jednu), takže je teď pěkně střídám. Jeden rok na té první záhonky se zeleninou (apod.) a na té druhé brambory - další rok naopak.
Protože tu 1. (původní) mám jako krajní - hned vedle zatravněné plochy - tak jsem tam před lety zakopal starší teracové dlaždice 25x25cm "naštorc", aby mně neprorůstala tráva do záhonů. Teď jsou na ní právě ty záhony.
Ta zatravněná plocha (máme tam mj. taky dětské pískoviště a nízký kolotoč pro děcka) bývá každou zimu "jeden krtinec" - pokud nemrzne "až praští", tak krtci ryjou o106 - letos tomu nebylo jinak
Teď na jaře se stalo, že se jeden z nich podhrabal pod některou tu dlaždici (obyčejně dorazil jen k ní a "kopence" bývaly jen podél zahrádky v trávě) a začal řádit v zahrádce. Býval by ji snad i opustil, ale zase většinou narazil na nějakou tu dlaždici, tak putoval okolo zahrádky uvnitř - semo-tamo "zabrousil" i na záhon
Už před třemi dny manželka zahlédla z chodníku, jak zvedá hlínu - naštěstí jen v "květinovém záhoně" - kde nadělal teoreticky nejmenší paseku. Než jsem došel pro motyku do sklepa a přiběhl, milý krtek toho nechal.
Vzpoměl si rýt až dnes odpoledne.
Jeden soused byl "s dvěma svýma ratolestma" na tom pískovišti - k mé zahrádce je to nejvýše tak 6m.
Stál jsem zády k zahrádce a kecal s ním. Vtom (jak mně hleděl přes rameno) říká: "Krtek ryje!". Ohlédnu se a zdvíhá hlínu na mém záhoně se sotva se deroucí (ze země) petrželí. Protože jsem před tím něco okopával, motyka byla po ruce cca 5m. Nelenil jsem a opatrně i s ní jsem "našlapoval" směr záhon. Chvilku jsem vyčkával nad zvedajícím-se "kopečkem" a pak jsem "zaťal" (mezitím soused poslal děcka ke kolotoči, aby neměly trauma z toho, jak jej vykopnu - přecejen mají "Milerova krtečka" zafixovány z pohádek trochu jinak).
"Výkop" se zdařil - vypasený krtek už to má za sebou (snad bude chvíli klid, než se "podhrabe" další)