P. S.: O USB víš úplný houno, o paralelním přenosu dat taky. JAK TO PROBOHA CHCEŠ PROGRAMOVAT?!
EEPROM Tesla MHB2716C
Moderátor: Moderátoři
já jsem psal že přes usb to asi nepůjde že bych použil pro programování arduino ....P. S.: O USB víš úplný houno, o paralelním přenosu dat taky. JAK TO PROBOHA CHCEŠ PROGRAMOVAT?!
už jsem to nejspíše pochopil na vývod VPP nastavím +/-24V
na vývod D0-D7 nastavím adresu paměti a na vývod CE/PGM přivedu buď logickou 1 nebo 0
MetalGod píše:Jak vidíš, tak ta EPROM je PARALELNÍ, tzn. adresuje se pomocí pinů A0 až A10 (11 bitů; první 4 bity pro Y, dalších 7 bitů pro X), data se čtou a zapisujou skrze D0-D7 (8 bitů), takže se tam vejdou 2KiB dat (16384 bitů). USB má ovšem SÉRIOVEJ přenos dat.
Zaky píše:Pochopil jsi to blbě, MetalGod ti to již napsal správně, proč si o tom radši nejdřív něco nepřečteš? Na webu je toho dost.MetalGod píše:Jak vidíš, tak ta EPROM je PARALELNÍ, tzn. adresuje se pomocí pinů A0 až A10 (11 bitů; první 4 bity pro Y, dalších 7 bitů pro X), data se čtou a zapisujou skrze D0-D7 (8 bitů), takže se tam vejdou 2KiB dat (16384 bitů). USB má ovšem SÉRIOVEJ přenos dat.
takže impulz na PGM je informace kdy má čist ?? a D0-D7 se zapisují binární data a A0-A10 jsou adresy ?
A0-A10 se nastavují adresy pomocí TTL logiky nebo napětí VPP ??
našel jsem schema přepínačového programátoru podle kterého jsem si odvodil funkciZaky píše:Četl jsi ten slovenský a anglický datasheet? VŽDYŤ JE TO TAM VŠECHNO POPSANÉ !!!
- Přílohy
-
schema.PNG- (58.07 KiB) Staženo 238 x
bohužel máš pravdu ve škole jsem se pořádně nic nenaučil když jsem se zeptal mistra jak programovat eprom podíval se blbě a mlčel jak kdyby dotaz nepadl když jsem se ho zeptal podruhé řekl mí že má programátor, ale že neví kde takže mi ho neukáže...... a nejvíce mě vždy dostane když se učíme o nějaké součástce, která se už 20 let nepoužívá místo aby jsme se učili o její nahradě .....
Na dotaz autora vlákna, či stačia na vymazanie EPROM aj UV LED-ako ti radili v predchádzajúcich príspevkoch, čitaj dataseet, tam máš aj vlnovú dĺžku svetla, aj výkon W/s, aj čas, po ktorý musíš UV žiarenie aplikovať. Z mojich skúsenosťí horské slnko - áno, asi 5-10minút, ale má veľa IR žiarenia, ktoré poškodzuje čip. Dostať kúpiť aj malé UV výbojky do elektrického "zabíjača" hmyzu. Išlo by to aj s tým. Treba vyskúšať. Alebo kúpiť vytvrdzovač nechtov v predajni LIDL-tam je viac UV trubíc a mažeš len taký džez.
EDIT:
jedné ledce by mazání podle výpočtu trvalo +/- 2 hodiny když bych použil 10 ledek trvalo by to cca 12minut takže mazačka by stala cca 120 kč