Má UPC výjimku na výkon wifi/AP routerů?
Moderátor: Moderátoři
Má UPC výjimku na výkon wifi/AP routerů?
Tak jsem si několikrát proskenoval pásmo a skutečně: je vidět celkem stabilní útlum jednoho, dvou a tří panelů k sousedům, je tam vidět i stabilní úroveň signálu dvou wifin z paneláku naproti, ale vyskakují tu signály až k nule, z toho pozitivně jsou čtyři z routerů UPC.
Ale vím, že kabelovku mají zapojenou jen jedni sousedi o dvě patra výše a pak až přes jeden vchod jsou dva účastníci, jinak nikdo, přitom ale nevím, zda někdo z těch tří využívá UPC internet. Ostatní v domě kabelovku nemají, zásuvky mají připojené na STA, u nás nemáme samostatné zásuvky pro STA a UPC, na zásuvce v bytě může končit jen jeden signál. Čili jeden až tři AP internetu od UPC jsou v jiném domě, přesto vyskakují jako daleko silnější.
Je taková síla pole vůbec legální?
- Přílohy
-
obsazeni_kanalu_priklady.png- změnil jsem popisy kvůli identifikaci (resp, jejímu zamezení), ale snad to tak stačí.
- (127.58 KiB) Staženo 227 x
Dělá ČTÚ namátkový měření, nebo jezděj měřit jen na udání, nebo když někdo zasahuje do komerčního pásma?
S fifinama má dlouhodobý potíže například ČHMÚ, kdy způsobujou rušení meteoradarů (Brdy @ 5635MHz, Skalky @ 5645MHz). Řešení? Vyvěsej si na webu č. kanálu, azimut, SSID, MAC adresu a sílu signálu. Ale tím to hasne.
Možná UPC využívá skutečnosti, že ČTÚ je lempl. Nebo jedou jen na těch svejch ≤100mW, ale maj dobrý směrovky?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Nečekal bych přepálený výkon, protože tam budou nějaké "cuprextitové" antény a rvát do toho velký výkon, by bylo kontraproduktivní
Každopádně to nevysílá jen na 2,4GHz, ale i v 5GHz a navíc to umí připojit i hosta na 2,4GHz (tipuju tzv. multi SSID).
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
P.S. Hlavně to umí 500 Mbps rychlost. Pokud v tom budou slušné střeva (na to UPC vždy dbalo), tak by to mohl být velmi dobrý router.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
A v telefonu mám možnost po stažení certifikátu nastavit si jejich wifi síť a připojím se všude, kde se objeví signál z jejich routerů.
- Přílohy
-
modem.jpg- (49.94 KiB) Staženo 133 x
masar píše:Myslím, že náhoda. (Jinak konspirační teorie)
To není náhoda, takové skeny pásma tu mám kdykoli během dne, týdne, měsíce, už od letošního června. Kdykoli najdu kanál, na kterém je volněji, a silnější signály se na něm vyskytují zřídka, můžu se spolehnout na to, že to vydrží tak 4 - 10 dní a už je na něm zase nějaký řvoun přestěhovaný. Když moc zdržuje, tak se připojím na LAN a wifi mě přestane trápit. Konečně od toho má router 4 porty a na jednom mám ještě switch kvůli tiskárně.
Nehledám konspirační teorii, jen mě zajímá, kde se ty mocné signály berou. A, když se někdo v reklamě ohání megasilnou wifi, spadá logicky mezi podezřelé.