Tak tomu říkám televizní nostalgie.

Až pomalu začínám váhat, jestli by přeci nebylo nerozumné se těch šesti televizí, co doma mám, zbavovat. Mám dva Merkury, C332, Lauru, Lotose a plastového Šilelise. C332 a Lauru jsem provozoval do konce analogu, takže asi po dobu 5 let. Naposledy jsem je zkoušel před 4 roky a jely. Merkury jsem nepoužíval, ale před těmi čtyřmi roky jely taky. Šilelis je jako jediný renovovaný, používal jsem ho k videu. Všechny tyto TV mají dobrou obrazovku. Lotos je ze sběru, zvenčí hezký, uvnitř kompletní, skoro bez zásahů. Ale nezkoušel jsem ho, uvnitř jsou zteřelé síťové rozvody. Obrovské množství popraskaných hovňáků, obava z vyžilé obrazovky a nutnost modulátoru mě odrazují od renovace. Nemám s tím ani dostatek zkušeností- rádií a magnetofonů jsem renovoval dost, ale TV ani jednu. Když to bylo aktuální, tak fungovaly a nebylo do nich třeba zasahovat, teď se mi do toho nechce. Ale TV jsou uloženy v suché a v zimě vytápěné místnosti, takže zbavovat by se jich byla škoda, nebo ne? Třeba na ně jednou čas bude...
C110 měl (a asi ještě má) strejda taky. Poté, co si koupili C428 jim sloužil jako druhý TV a monitor k Commodore 64. Vydržel určitě přes 25 let a asi bude pojízdný i nyní. V místním ZD v ubytovně pro chmelové brigádníky je C439. V provozu byl jen pár týdnů v roce- když se na jaře zapichují chmelovodiče a navádí rostlinky a pak při sklizni. Když jsem měl noční, tak jsem ho šel zkusit- ačkoli je v nevytápěné místnosti, tak naběhl.

Kdybych ho chtěl, asi by mi ho dali, ale pak bych letěl z domu i s Colorem.