Získal jsem nedávno tento přístroj. Funkční, ale mám problém pravděpodobně s A/D převodníkem. Je velice nelineární těsně nad nulou, tedy na každém rozsahu nejnižší digit (zprava) nezobrazí většinou nic mezi 0 a 8. To znamená, že pokud nastavím kalibraci na nulu třeba na rozsahu 1V, displej ukazuje 0 .0 0 0. Pokud připojím napětí o velikosti třeba 2mV, displej ukáže 0 .0 0 8, což odpovídá 8mV a ne 2mV. Je pravda, že na posledním místě je přesnost měření hrozná a je to jen informativní údaj, ta nelinearita se mi ale vůbec nelíbí. Projevuje se stejně i při nastavení kalibrace, tedy při plynulém otáčení knoflíku od mínusových hodnot se údaj po jednom digitu postupně blíží k nule, po překročení nuly poslední místo skočí rovnou na 7 nebo 8 a pak plynule stoupá dál. Pokud se rozsah zkalibruje přesně na nulu, někdy problikává na posledním místě 0 a třeba ta 7 nebo 8.
Potřeboval bych nějakou dokumentaci nebo aspoň schéma abych mohl rozhodnout co s tím dál. Kdyby někdo měl tak bych mu byl zavázán
Díky