Pilový kotouč - nestandardní střed

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
danyel

#16 Příspěvek od danyel »

To by musel okrádat sebe.Tady ve vsi je asi 5 soustruhů.A to je jich už dost prodanejch.Většinou už nemají pro koho dělat a vesměs to jsou důchodci.
Stroje už 10krát zaplacený ale proč se jich zbavovat.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Jenom kecy . I za ten nejhorší soustruh vytlačíš jako za vícero stejně starých aut . Kdo to zaplatí nemůže dělat zdarma . Netahej sem úplatky protislužbou . Znám taky podobných pár . Ale v tom případě je na mašině naházený dva metráky bordelu a jen se dopracovat pracovních podmínek , je problém . Já mám proto známého ,který běžně kroutí a já si přijdu po pracovní době , ale to sem netahej a ani já netahám .
Milan121

#18 Příspěvek od Milan121 »

jen žvásty!zkrattě to na účinnost!
Achab

#19 Příspěvek od Achab »

Mimar píše:Přesoustružit uchycení na hřídeli bohužel nejde...
Pochybuju že na staré ruské cirkuli bude něco jiného než standardní matka a dvě příložky. Tyto díly je potřeba vyrobit nové ale na soustruhu by to neměl být žádný problém. Přes vložku na hřídeli se pak dají používat i kotouče s původním otvorem. Je to nanejvýš trochu pracnější.

Ale vyvrtat běžný kotouč jde bez problémů, za dobu trvání této diskuze by jich kdejaký soustružník/zámečník stačil převrtat pro celou dědinu a ještě propít výdělek. :)
fredis

#20 Příspěvek od fredis »

Jak už psal Jezevec. Pilana Hulín mu udělá otvor podle požadavku. :wink:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Mimar

#21 Příspěvek od Mimar »

Pánové, tak jsem objednal kotouče z odkazu, který zde uvedl Martin_Fio, kterému za toto velice děkuji. Uvidíme, jak budou šlapat, až dorazí.

K Vánocům se poohlížím po nějaké modelářské cirkulárce na jemné práce, stále více se přikláním k Proxxonu KS 230. S touto značkou mám jen ty nejlepší skutečnosti, tak uvidíme, co na to Ježíšek (= přítelkyně :D )
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“