Win XP, nemožnost nainstalovat antivirus

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MetalGod

#16 Příspěvek od MetalGod »

Jenže mně se taky na pár ščotech (ne na mým, antivirák nepotřebuju, tedy nevlastním) párkrát stalo, že nebylo možný nainstalovat antišmejda jinak, než z nouzáku. Instalaci právě blokoval malware. Způsob blokování mi ale zůstal neznámej.
Stejně bych se s tím nepatlal, záloha & nová instalace.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

MetalGod píše:Jenže mně se taky na pár ščotech (ne na mým, antivirák nepotřebuju, tedy nevlastním) párkrát stalo, že nebylo možný nainstalovat antišmejda jinak, než z nouzáku. Instalaci právě blokoval malware. Způsob blokování mi ale zůstal neznámej.
Stejně bych se s tím nepatlal, záloha & nová instalace.
Je to dost častá vlastnost všelijaký verbeže - detekujou počínající instalaci antiviru a bloknou ji - mám tu samou zkušenost, prostě bez systémovýho disku aspoň projetýho na jiný mašině odvšivovačem se po infekci už antivir běžně nedá nainstalovat.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lukas-Peca »

Stav nouze taky nejde spustit 8O :D . Chvilku se načítá, pak zůstane černá obrazovka a jen občas prohrábne disk.

Až se mi bude chtít, tak to přeinstaluju. Zajímavé je, že kdybych nechtěl spustit ten antivir, tak bych si možná ani ničeho nevšiml.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Jednou jsem měl úspěch s postupem 1) vyndat systémovej HDD z původní mašiny - 2) připojit do jiný mašiny S FUNGUJÍCÍM ANTIVIRÁKEM jako NEsystémovej - 3) vypucovat ho v tý druhý mašině hloubkovým skenem proti veškerý verbeži - 4) přehodit zpátky do původní mašiny, v off-line režimu udělat pomocí instalačky OPRAVNOU INSTALACI SYSTÉMU - 5) pořád ještě v off-linu učunit instalaci aspoň základního vodvšivovače. Po tomhle se mi podařilo tehdá ještě XP Pro zachránit. Když jsem to samý zkusil o rok pozdějc učunit na disku s XPama pomocí mašiny s běžícíma W7, tak chtěly disk zformátovat, aby se o něj vůbec začaly zajímat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Radovan_79

#20 Příspěvek od Radovan_79 »

Lidi, co máte všichni s těmi registry?
Ten postup co psal EKKAR může vyjít, ale musíš mít druhé PC a v případě notebooku ještě něco, do čeho dáš disk.
Ona ale opravná instalace z původního média může nadělat víc škody, než užitku; obzvláště, jestli byla původní instalace aktualizovaná. Ta oprava přepíše systémové soubory staršími verzemi a to může být zdrojem nemála problémů.
Nejlepší je udělat čistý instal, ovladače, programy, záplaty a zálohu z toho. Pak se to při problémech plácne zpátky a za půl hodinky je komp v provozuschopném stavu.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“