Sony blbne

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Heno

#16 Příspěvek od Heno »

Ano Foxconn.
Ak nejdú zisky z predaja drahších, ale kvalitných výrobkov, budú zisky zo zvyšovania predaja lacnejších a menej kvalitných, navrhnutých v zhone a nedostatočne otestovaných.
Každých pol alebo 3/4 roka nový model = nemôže predsa fungovať na 100%.

Keď sa ich politika zmenila v snahu každý rok zvyšovat zisky, niekde sa to musí odzrkadliť, veď ak firma nerastie, tak stagnuje a to je v dnešnej dobe "obrovský problém".
Tak máme stále krízu, lebo firmy nechcú rásť :)
Radovan_79

#17 Příspěvek od Radovan_79 »

Jo, ty značky už fakt nejsou, co bývaly... Lepí se to na čínskou noname produkci a nepoučený user si lebedí, jakou koupil kvalitu. Leštěné prdy to jsou...
A to sám mám od Sony sestavu z komponentů (Tuner, Tape, Amp, SACD, MD), ale všechno je to řada ES a QS a samozřejmě Made in Japan a roky výroby 1990-2002.
Kdybych novou elektroniku sháněl, vůbec bych nevěděl, co koupit... Asi už je to v dnešní době jedno.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Taky nevím, jestli nepoběží a budu ji vracet
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

Hydrawerk píše:Tak jsem zakoupil nakonec konkurenční LG XA-105. Je téměř dokonalá, ale přehraje jenom 999 souborů z USB disku. Někdy na jaře 2016 se ozvala malá rána a vyhodilo mi to vedlejší 10A i hlavní 25A jistič. Po nahození to zase funguje jako by nic! Jeden by řekl "záhada". Ale mám podezření, že tam vybuchnul varistor (MOV) na vstupu 230V a přerušil se. Funguje to i bez něho. Ale někdy to musím prozkoumat.

Tak už se na to dívám. Spínaný zdroj je celkem hezky provedený a vypadá jako nový. Není tam žádná známka výbuchu ani nic očouzeného. A hifivěž furt funguje. Tak budu předpokládat, že došlo k přepětí v síti a varistor to absorboval. Ovšem bez viditelných stop! Fotky zde: http://memristor.rajce.idnes.cz/LG_XA105_power_supply/
http://memristor.rajce.idnes.cz/LG_XA105/
Schéma je zastaralé, skutečné zapojení se v detailech liší.
Přílohy
LG XA-105 power supply 01.pdf
(97.86 KiB) Staženo 83 x
LG XA-105 psu pic03.jpg
(291.94 KiB) Staženo 96 x
LG XA-105 psu pic01.jpg
(255.49 KiB) Staženo 97 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“