zapojení 2x RJ45 jedním kabelem

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CZREDER

zapojení 2x RJ45 jedním kabelem

#1 Příspěvek od CZREDER »

Zdar lidi,

rekonstruoval jsem pokoj a veškerou ošklivou kabeláž jsem táhl ve zdi.
až ted jsem si vědomil že jsem táhl FTP kabel Cat5E jen jeden ale zásuvku mám na 2 RJ45 konektory..

mám jen 2 návrhy:

1) zapojit jedu RJ45tku a na ni na stůl připojit switch který se mi doma válí( ale to bych chtěl asi nejmín (další obsazená zásuvka na 230V zbytečně) navíc zbytečně koupená dvojzásuvka na RJ45

2) nebo kabel rozdělit na 4+4 dráty (ethernet používá pokud vím stejně jen 4) a zakrimpovat je tak na obou stranách tím vlastně provedu 2x RJ45 na jedne straně kabelu i na druhém..

Co je podle Vás menší prasárna ?

doplnuji že už je to vš zahazene nahozena omítka a vymalováno takže táhnout znova kabel nepřipadá v úvahu :-)

Díky za odpověď
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Jednym kablom mozu ist dva ethernety, ale len do 100Mbps. Na gigabit uz potrebujes vsetkych 8 drotov.
CZREDER

#3 Příspěvek od CZREDER »

rnbw píše:Jednym kablom mozu ist dva ethernety, ale len do 100Mbps. Na gigabit uz potrebujes vsetkych 8 drotov.

Ok ok no stejně v té díře kde bydlím bych v životě 1Gb vživotě neviděl :-) a 100Mb by na domácí sít bohatě stačilo podle mě ... i an FullHD stream z jednoho PC na druhý
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Pokud nepotrebujes gigabit, klidne to rozparuj 4+4. Doma to neni tak tragicke a je to funkcni do 10/100mbit/s
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

No nevím, ale na 100Mb bych se už doma vracet nechtěl, jak při komunikaci s NASem, dalšíma strojema i přehrávačem. Asi bych volil switch. Dráty se ale vždy dávají do chráničky, při problémech pak není problém je vyměnit, nebo přidat další.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ja mam doma 10mbit cez koax - nemam NAS a na ostatne to staci.
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

normalne to rozdelit na 2x2 pary. 100Mbit v pohode, ak by bola neskor potreba Gbit, tak to zapojit do jednej zasuvky a ta druha bude len dekoracia :)
No vidis, a tak si sa bal
Cowley

#8 Příspěvek od Cowley »

Pouzij na obou stranach hotovou rozdvojku (splitter). Maji ji treba u Krupa, a urcite i jinde.
Zasuvku bych rozhodne nerozdeloval, i kdyz ji mas dvouportovou.
Az pozadavky pominou, proste to na obou koncich rozpojis a budes mit zpatky 1 plnohodnotnou zasuvku.
CZREDER

#9 Příspěvek od CZREDER »

Cowley píše:Pouzij na obou stranach hotovou rozdvojku (splitter). Maji ji treba u Krupa, a urcite i jinde.
Zasuvku bych rozhodne nerozdeloval, i kdyz ji mas dvouportovou.
Az pozadavky pominou, proste to na obou koncich rozpojis a budes mit zpatky 1 plnohodnotnou zasuvku.

Ok asi mas pravdu necham to v klasice.... Diky vsem za rady
Odpovědět

Zpět na „Poradna“