Máme nejhlubší zatopenou sladkovodní jeskyni na světě

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MetalGod

Máme nejhlubší zatopenou sladkovodní jeskyni na světě

#1 Příspěvek od MetalGod »

Na východ od Olomóce je v zemi díra s vodou, říká se jí Hranická propast. No a včera se oficiálně stala nejhlubší zatopenou sladkovodní jeskyní na světě. Zatím se s robotem dostali do hloubky 404m, ale celková hloubka se odhaduje na 700-1000m.

Jen doufám, že Evrosojuz nevydá tisícistránkový nařízení zasypat ji, neboť by se v takový hloubce mohli neplavci utopit. Blbej je na to dost.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Yarda1

#2 Příspěvek od Yarda1 »

Tak to by se mělo náležitě oslavit. :beer:
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Celeron

#3 Příspěvek od Celeron »

MetalGod píše:Jen doufám, že Evrosojuz nevydá tisícistránkový nařízení zasypat ji, neboť by se v takový hloubce mohli neplavci utopit. Blbej je na to dost.

Neboj, Hranická je chráněná už nevím čím vším světovým a pokud bude nejhlubší na světě, tak bude ještě víc. Už teď se tam třeba může lýzt do vody jen s povolením MŽP.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Jo, těch 404m je od hladiny vody, která je dalších 69.5m pod úrovní terénu ;)

By mě zajímalo, co je na dně :)
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Celeron

#5 Příspěvek od Celeron »

Myslel jsem jako potápět. Povolení mají pouze členové Speleoklubu Hranická propast. Sýrožrout (přezdívka Kryška Starnavského) i když je Polák tak musel do klubu vstoupit. Ty ponory, co dělá jsou světová "amatérská" špička a nevím o nikom v Evropě, co by dělal něco podobnýho. Profíky z naftovýho průmyslu do toho samozřejmě nepočítám, tam je to o něčem jiným.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“