Dlouhou dobu mám tuto stanici a jsem sní spokojen ale vyskytla se závada na venkovním čidle které nedodává nebo vnitřní nepřijímá jednotka data ,jsou tam nové baterky jak ve vnitřní tak ve venkovní jednotce zkoušel jsem venkovní jednotku resetovat taky, může být zarušen první kanál ale v tom případě jak nastavit na venkovní jednotce druhý kanál ze tří? a nic nepomáhá.Může ta venkovní jednotka být kaput a jde koupit druhou ? .Stalo se mi že ve venkovní jednotce nebyly vloženy baterie a vnitřní jednota ukazovala venkovní teplotu
Meteostanice Sencor SWS 150
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Meteostanice Sencor SWS 150
Dlouhou dobu mám tuto stanici a jsem sní spokojen ale vyskytla se závada na venkovním čidle které nedodává nebo vnitřní nepřijímá jednotka data ,jsou tam nové baterky jak ve vnitřní tak ve venkovní jednotce zkoušel jsem venkovní jednotku resetovat taky, může být zarušen první kanál ale v tom případě jak nastavit na venkovní jednotce druhý kanál ze tří? a nic nepomáhá.Může ta venkovní jednotka být kaput a jde koupit druhou ? .Stalo se mi že ve venkovní jednotce nebyly vloženy baterie a vnitřní jednota ukazovala venkovní teplotu
- Artaban001
- Artaban001
Až se po vložení baterií "sestaví trasa" mezi čidlem a základnou, tak se teprve začnou nastavovat DCF hodiny.
Takže pokud si Tvá meteostanice nevšimne ani po pěti minutách, že nemá data z čidla, je vadná. Není opravitelná, protože vše obstarává švabus, který je na tuto meteostanici speciálně naprogramován a je přímo součásti plošného spoje (epoxidová kaňka chrání jeho čip z přívodama).
- Artaban001
Z vysílače (čidlo) a z jednotky (vnitřní meteostanice) odeber baterie. Postav obojí vedle sebe a baterie naskládej napřed do jednotky a potom do čidla.
Chytí se to aspoň takhle? - když ne, tak:
překontroluj nastavený číslo kanálu čidla a stanice.
když ani to nepomůže, tak pak teprve prověřit modul příjímače pomocí sluchátka.
- přijímací část je superreakční přijímač, což je oscilátor, jehož kmity jsou přerušovaný RC členem někde v emitoru u tlumivky (vypadá jak odpor). Výstup z tohoto přijímače jde přes švába, kterej jej zesílí a potlačí šum. Na tom švábovy lze najít nohu, kam se dá napojit například vstup do bedniček k PC a v tom momentě máš primitívní přijímač na pásmo 433MHz. Tato funkce Ti bude dostupná pouze 5 minut po vložení baterie do jednotky. Opakovat ji lze resetem, nebo znovu vložením baterie. Tímto vyzkoušíš, zda Ti vysílá čidlo a když víš jak na to, můžeš jej na tu stanici lépe naladit. Možná z hrůzou zjistíš, jakej je na tomto pásmu bordel.