Ako spustiť program v jave v prehliadači?

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PotPalo

Ako spustiť program v jave v prehliadači?

#1 Příspěvek od PotPalo »

Mám tu jednu utilitu naprogramovanú v jave. Je to archív jar. Našiel som návod ako to spustiť, ale treba mať nainštalované Java Runtime Environment, ktorý to spustí. Ako sa to dá elegantne spustiť priamo v prehliadači? Veď IE, Opera a iné prehliadače majú javu, nechcem zbytočne niečo inštalovať. Keď ten jar otvorím vo WinRARe, je tam MANIFEST.MF a niekoľko súborov typu class.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Ziadny prehliadac nema Javu. Bez JRE nespustis nic v Jave.
PotPalo

#3 Příspěvek od PotPalo »

Ako to že nemá? Veď väčšina stránok je v jave. Prečo potom mám v nastaveniach Opery "Povoliť JavaScript"?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

JavaScript ale běží na serveru. Java aplety jsou ty aplikace, na který potřebuješ mít nainstalovanou Javu u sebe.
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Nedá sa to nejako prekonvertovať do niečoho spustiteľného?
Stiahol som najnovší JRE, ale inštalácia skapala na Error 1603. Mám Windows XP. Je niekde nejaká staršia a zaručene funkčná verzia?
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

JavaScript bezi v prehliadaci, ale nema nic spolocne s Javou!!! Je to len 🤐 podobny nazov. Co som naposledy videl, tak Java 8 normalne vo Windows XP funguje.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Na XPčkách běží určitě sedmičková verze javy. Sežeň si tu. Osmičkovou už tam myslím nerozchodíš.

2 rmbw: měl jsem za to, že běží na serveru, že se stále více zátěže právě přesunuje tam, ale není to můj obor, tak nevím jistě.
Jinak osmičkovou verzi jsem zkoušel instalovat na WXP několikrát a ani jednou mi to neprošlo. Už nevím přesně verze, ale byly to některý tak půl roku zpět. Tak jsem nabyl dojmu, že podporu WXP už vypustili.
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

https://www.java.com/en/download/
Version 8 Update 101
Release date July 19, 2016

Píšu že XP je podporované, tak neviem, inštalácia sa spustí, ale v 3/4 to skape na Error 1603 a vraj mám kontaktovať správcu PC (to som ale ja!).
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

A není to třeba tím, že se Gůgl rozkmotřil s Oracle? V internet bankingu ČSOB to aspoň píšou že podpora s V8 skončila a je nutnej jinej prohlížeč a nebo novej přístup bez Javy.
Mě zrovna včera na dlouho nepoužitým noťasu s XP SP3 při aktualizaci Javy V8 hlásila, že je nutno aktualizovat operační systém.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Tak som tam napchal javu 7 a funguje. Ešte som skúšal nejaký jar2exe, ale bol to podvod, vytvorený exe fungoval iba na počítači s JRE, na druhom už nie.

Takže ďakujem všetkým, zasa som o niečo múdrejší.
Rumplcimprcampr

#11 Příspěvek od Rumplcimprcampr »

PotPalo píše:https://www.java.com/en/download/
Version 8 Update 101
Release date July 19, 2016

Píšu že XP je podporované, tak neviem, inštalácia sa spustí, ale v 3/4 to skape na Error 1603 a vraj mám kontaktovať správcu PC (to som ale ja!).

Ve Windows XP jde i nejnovější Java nainstalovat relativně snadno (momentálně Version 8 Update 111).
Chyba 1603 se dá obejít. Celý postup i s jednou potřebnou utilitkou najdete na adrese
https://ulozto.cz/!b16r1vr2p3rO/java-instalace-err-1603-zip
Ten postup není z mé hlavy, pouze jsem jej zkompletoval do snad trochu srozumitelného tvaru a přidal potřebnou utilitku. A funguje opravdu perfektně.
A abyste to mohli stahovat i zde, přikládám ten ZIP i sem.
Přílohy
Java-instalace-ERR-1603.zip
Java ERR 1603 - Win XP.
(73 KiB) Staženo 212 x
Odpovědět

Zpět na „Software“