Pohybove cidlo bzuci a nefunguje spravne

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BeardedMan

Pohybove cidlo bzuci a nefunguje spravne

#1 Příspěvek od BeardedMan »

mam pohybove cidlo v chodbe v byte (nemontoval som ho ja, bolo uz sucastou vybavenia). v poslednom case registrujem, ze akoby bzuci. stava sa to hlavne tak, ze ak v case, kedy sa ma svetlo vypnut (uplynie nastaveny cas svietenia) vstupim do snimacieho pola, tak namiesto toho, aby sa znova zoplo, ostane zhasene po predvoleny cas, ktory to ma svietit a bzuci. skusil som to rozobrat, ako je to zapojene (vid prilozeny obrazok). vie mi niekto poradit, cim to moze byt? je zapojenie zle? pomoze to cidlo vymenit za nove? dakujem
Přílohy
20161004_160740-cropped.jpg
zapojenie
(123.55 KiB) Staženo 111 x
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Bude vadny srazeci X2 kondenzator v elektronice. Neni tam pak dostatecne napeti a nesepne ovladaci vykonove rele. To by pak mohlo jen cvakat (bzucet).
BeardedMan

#3 Příspěvek od BeardedMan »

cize je potrebne ho asi vymenit? mohol sa poskodit sam normalnym pouzivanim? predstavuje to nejake "nebezpecenstvo" kym to vymenim? (elektrotechnika nie je prave moja domena, a teda dakujem za pochopenie a trpezlivost :oops: )
BeardedMan

#4 Příspěvek od BeardedMan »

dik, zrejme naozaj doslo k strate kapacity na kondenzatore ako hovoris (podobne mi akurat reagovali na inom fore), cize vymena kondenzatora alebo celeho cidla. este raz dik, nejak to poriesim.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“