Jak rozdělat DO Dickie

Tato sekce je určena pro diskusi o dílenském vybavení, tedy o nářadí, pomůckách a přípravcích, převážně tedy povahy mechanické, nikoliv elektrické

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cikan

Jak rozdělat DO Dickie

#1 Příspěvek od cikan »

zdravím all - potřebuji poradit, jak sundat žluté plastové kloboučky z páček přepínačů, abych mohl demontovat DO Dickie (pro ovládání jeřábu Giant Crane od Dickie).
Kloboučky jsem zkoušel sundat tahem, to nešlo. Závit tam asi taky nebude, pohnu s vrškem tak o 0,5 mm. Pravděpodobně se bude muset sundat víčko a pod ním bude šroubek nebo jsou kloboučky přilepené.
Opravoval někdo tento krám a poradí? Předem dík.
Přílohy
DO Dickie.jpg
(289.4 KiB) Staženo 303 x
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Zkus si ten klobouček prosvítit silným bodovým zdrojem (nebo zastíněným) a možná uvidíš, co je uvnitř. Nedávno jsem opravoval vnučce ovladač k čínskému autíčku a plastová páčka byla nacpaná na kovové tyčce se zpětnými zuby. Nakonec nastoupila pilka a potom kontejner, protože uvnitř byla jen asfaltová placka, která odmítala reagovat na jakékoliv dráždění z kniplu.
cikan

#3 Příspěvek od cikan »

Tak - nakonec je tam vrut, krytý docela tlustým víčkem. Víčko jsem vyloupnul měřícím hrotem, hodně hluboko zapíchnutým. Snad to někomu pomůže v budoucnu ...
Přílohy
DO Dickie 1.JPG
(288.59 KiB) Staženo 363 x
Odpovědět

Zpět na „Dílenské vybavení, nářadí, pomůcky, přípravky“