LG 42LV375S, po polití není obraz
Moderátor: Moderátoři
LG 42LV375S, po polití není obraz
Tuto TV mi polil syn vodou se sirupem.Polil panel a voda stekla přímo na ploché kabely co jdou z panelu. Po nich to teklo i na ten malý tišťák co jsou na něj připájené. Když jsem to zjistil, byl přes obraz svislý pruh v levé půlce. Ten zmizel po vypnutí a zapnutí. Pak ale začaly v obraze lítat proužky.
Hned jsem to rozdělal, vyčistil, vysušil. Po složení šel obraz cca 5 minut a pak konec. Jde jen zvuk a podsvícení. Změřil jsem napětí 12V,5V a 3,3V.Jsou OK. Vodou byla zasažena jen ta deska pod panelem, nic jiného.
Setkali jse se někdo s něčím podobným? Kde hledat závadu? Že by to odprásklo i něco jiného? V LCD TV se moc nevyznám. V podstatě jsem zatím po známostech opravoval většinou kondíky ve zdrojích.
Schéma je tady http://elektrotanya.com/lg_42lv3700-zc_ ... nload.html
Díky za rady.
Nevíte někdo, jestli by se dal sehnat ještě panel?Případně za kolik? Hledal jsem na netu, ale neůspěšně. Nebo nemáte někdo doma takový panel?
Je to typ LC420EUN.
Vrátil jsem se k tomu a nakonec našel jeden kondík ve zkratu. Byl přímona desce co na ni vedou flexy z panelu. Po výměně již naběhla půlka obrazu OK a půlka bílá s pruhy. Po přitlačení na flex v místě, kde je napařený nejspíše řadič se objevila i druhá půlka obrazu, ale se světlejším svislým pruhem. Zkoušel jsem to provizorně nějak podložit, ale nakonec se nepovedlo a půlka panelu je prostě KO.