Pridavne zariadenie TIG na invertor
Moderátor: Moderátoři
Pridavne zariadenie TIG na invertor
Som majitelom zvaracieho inertora ORION TUSON 150E.
Hoci sa jedna o cinu ja som so zvaranim obalovanou elektrodou spokojny.
Rad by som vsak skusil TIG.
Chcem sa opytat, ci sa da k invertoru vyrobit pridavne zariadenie, ako je napr. TIG30 urceny pre transformatorove zvaracky?
Dost som si o tom precital, len scheme TIG30 uplne nechapem a ani som ju nejako podrobne zatial nestudoval. V kazdom pripade ak by to mozne bolo bez nejakych drastickych zasahov do invertora ,by som volil ako srdce takehoto zariadenia procesor. Nakolko ide zima ,tak by som opet trocha pokrocil, co sa tyka programovania a zaroven zabil nudu. Funkcie by mali byt v podstate totozne s funkciami spominaneho MIG30.
No HF , nabeh a dobeh prudu, pulzne zvaranie a casovo nastavitelny nabeh a dobeh argonu su veci, ktore by malo pripadne zariadenie zdruzovat.
Ten TIG 30 nie je nejako zlozite zariadenie, len potrebujem vediet ci sa da aplikovat na spinany zdroj.
Cize pokial som to dobre pochopil, tak po prepnuti na funkciu TIG sa jednoducho deaktivuje nejakym sposobom spätna väzba?hakamusai píše:Problém je,že tento invertor nemá funkci Tig/MMA¨-tj má stále zapnutou zpětnou vazbu.Bylo by potřeba dořešit,nebo nejlíp koupit jinej s výše popisovanou funkcí Tig i HF.
Zalozim vlakno na SVARFORE -tam to mozno niekto riesil, resp. bude poznat funkciu TIG presnejsie. Samozrejme, tu sa najde asi viac odpbornikov na zdroje, co sa tyka elektroniky...
V prilohe je riadiaca jednotka - zdroj je riadeny ovbodom SG3525A. Ja som skusal hladat schemu tohoto inventora, ale bezuspesne - mozno niekto ma nieco podobne...
- Přílohy
-
Riadiaca jednotka Orion150E.jpg- (273.79 KiB) Staženo 161 x