Jen se tak trošku obávám, jestli nepřišly až příliš pozdě - totiž je už poměrně chladno a pokud přijdou brzy i mrazíky, podhoubí se už nemusí vzpamatovat
Už rostou...
Moderátor: Moderátoři
Jen se tak trošku obávám, jestli nepřišly až příliš pozdě - totiž je už poměrně chladno a pokud přijdou brzy i mrazíky, podhoubí se už nemusí vzpamatovat
- Přílohy
-
5.10.2016.jpg- Tak na mně počkaly (jsou to ty 2 největší!) - ty další už jsou jen jako "bonus".
- (294.42 KiB) Staženo 111 x
No - dneska si byl Janek pro ty "janky". První ale "zmizel" - nejsem sám, koho to tahá do lesa. Když jsem pak odcházel z lesa (po cestě), byly tam stopy po botách.
Zato druhý na mně počkal - nerostl přímo "na chodníku", jako ten první. A i ty další se už teď nehledají tak lehce, jako začátkem léta - ty jejich oranžovo-červené hlavičky docela splývají s tím spadaným listím - hnědé, ale převážně právě červené barvy. Zato když se ví, kde je konkretně hledat . . .
Tak jsem i dnes splnil "nepsanou normu" - 6ks (a víc) jsem snad našel pokaždé
Na kraji vysokého lesa malý pokrok - kromě muchomůrky červené, tam byl aspoň ten jeden klouzek
EDIT (NE ráno):
Tak mráz se (naštěstí) nekonal. Už před půlnocí zataženo a do rána "posopleno" (+5,5°C - v 1. patře)
- Přílohy
-
8.10.2016.jpg- Ten ST "janek" je ten prostřední (s největší hlavičkou a tenkou nožičkou),
klouzek je v popředí. - (295.61 KiB) Staženo 76 x
kokun [size=75]už ve st červen 01, 2016 8:30 pm - na str. 26[/size] píše:. . .
Ve vysokém lese nebylo nic, tak jako v tu SO. Na kraji lesa je ale taková menší houština (smíšenina bříz, lísek, nějaká osika, smrček ... zkrátka smíšenina).
Je to poměrně husté, tak tam slunce moc nemůže - tím pádem tam vlhkost vydrží poněkud déle.
Když jsem v SO našel ty kozáky a "janka" ani jednoho, říkal jsem si, na ně je ještě brzy. Dnes jsem naopak našel nejdříve ty 3 "janky", pak teprve ty kozáčky.
. . .
EDIT:
Pro ty "4" janky (ze SO) jsem měl v úmyslu jít už dnes, ale od rána (s přestávkami) drobně prší - možná zítra
Ale proto jsem je dal do uvozovek, že jsem ani moc nečekal, že tam na mně počkají - a taky že jo, byly fuč
Ty dva, co jsou na foto rostly jinde, ale taky stály zato.
Hlavně mně ale potěšily ty malé dubáčky - snad se ještě podhoubí zvetí (i když to trvá rozhodně déle, než v létě - noci už jsou dost chladné)
- Přílohy
-
12.10.2016.jpg- Vypadá to nadějně - už ne jenom houština . . .
- (287.22 KiB) Staženo 65 x
- Přílohy
-
rostou.jpg- (154.9 KiB) Staženo 76 x
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
-
Radovan_79
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
20161012_170652.jpg- (184.7 KiB) Staženo 81 x
-
Radovan_79
My v Brdech nikoho moc nepotkali, sem tam lidi na houbách, ale žádné zástupy. Bylo tam fakt nádherně, mám takový podzim rád.
- Přílohy
-
brdy.jpg- (145.03 KiB) Staženo 88 x
- Přílohy
-
20161022_161221.jpg- (251.01 KiB) Staženo 89 x
Pozdravuje Vás Martin
Tak já tu taky přihodím několik snímků z posledních 10-ti dnů:
- Přílohy
-
22.10.2016.jpg- Dnes dopoledne - rostou (sice "daleko od sebe"), ale aspoň že tak. U nás si to zřejmě odbylo už v srpnu. Teď je to slabší, zato všechny jsou zdravé jak "řípa".
To budou zítra řízečky :-) - (292.15 KiB) Staženo 65 x
-
19.10.2016.jpg- V UT zapršelo - a déšť mně zastihnul i dopoledne v lese (jen jestli nepřišel už hodně pozdě - je už přecejen "vysoké datum")
- (294.06 KiB) Staženo 83 x
-
16.10.2016.jpg- Zpátky do (převážně) jehličnanů - o něco lepší (až na to sucho)
- (293.23 KiB) Staženo 91 x
-
14.10.2016.jpg- Zkusil jsem změnit lokalitu (spíše bukovina) - výsledek: nic-moc
- (288.97 KiB) Staženo 67 x
20161022_151205.jpg- (250.19 KiB) Staženo 95 x
Pozdravuje Vás Martin