Příklad pro třetí třídu ZŠ

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
FHonza

#61 Příspěvek od FHonza »

Naskenuju nějaký příklad :) Hezká ukázka je třeba utvořit dvě nebo tři stejně silná družstva. V zadání je pak několik myší, koček a hus.

Přijde mi, že dětem je mnohem bližší když vidí "sílu" čísla takhle, než nějaké pojmy o vzdálenosti na ose apod. Navíc, jak jsem psal, souběžně počítají i s "normálními" číslicemi.
petrfilipi

#62 Příspěvek od petrfilipi »

Něco naskenuj, ale já bych klidně viděl jako úkol hromadu čísel a z nich udělat tři stejně "silné" skupiny - tj. pracovat pouze s čísly.

Přijde mi to zase jako ulehčování dětem. Špatně píší - vymyslíme ComeniaScript (a jelikož nemáme copyright, vymyslíme ComeniaScript2). Nepředstaví si dvojku a trojku - vymyslíme kočku a husu. Místo toho, aby si děti sedly a prostě se to naučily.

PF
FHonza

#63 Příspěvek od FHonza »

Když sem byl malej, tak se začalo s množinami. A docela si vybavuju dědu, jak tehdy říkal co to je za novoty. Že místo počítání kreslíme nějaký šišoidy. No a většina z nás se i přesto naučila počítat :)
masar

#64 Příspěvek od masar »

FHonza píše:...No a většina z nás se i přesto naučila počítat :)
To je ale argument proti, nikoliv pro. :wink:
Yarda1

#65 Příspěvek od Yarda1 »

FHonza píše:Když sem byl malej, tak se začalo s množinami. A docela si vybavuju dědu, jak tehdy říkal co to je za novoty. Že místo počítání kreslíme nějaký šišoidy. No a většina z nás se i přesto naučila počítat :)
Mne to nechává v klidu. Většina z nás co máme školní docházku za sebou prožila a ve zdraví přežila během školních let nejméně jednu ale spíš víc reforem školství. A na ministerstvu školství je určitě pěkných pár VIP co se ještě do historie nezapsali vlastní školskou reformou.
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“