Jakou kávu pijete?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
starecd

Jakou kávu pijete?

#1 Příspěvek od starecd »

Nejsem silný "kafař", ale nepřišel jsem na chuť různým pressům apd. Dávám přednost klasickému turku. Bohužel už jsem dlouho neviděl v akci některého super-hypermarketu tuhle Douwe Egberts Grand Aroma, která mi nejvíc chutná. Z kaufu zmizela úplně, Lídl měl občas 100g balení i to už zmizelo. Poslední, co jsem kupoval v akci v Penny a Albertu před asi 3měsíci s datem spotřeby 10.2016. Tchibo bývalo dobré, teď už mi nechutná a Jacobs je tom stejně. A co vy?
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Já už víc jak 10 let kafe nepiju. Začalo mi dělat nedobře :-( Ale pořád mi voní...
Jinak když hledáš tuhle konkrétní: https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ ... 1000105298
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MiraSt

#3 Příspěvek od MiraSt »

(značka) 1000g za 89.- No nekup to. Levná a dobrá.
starecd

#4 Příspěvek od starecd »

A jaká značka?
Radovan_79

#5 Příspěvek od Radovan_79 »

Rozpustný kafe z Lídlu, nějaký to "Crema". Chutná mi to a to je hlavní. Nejsem hipster a milovník fair trade kávy z lokální pražírny :lol:
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Rozpustný s mlíkem v poměru 50:50, ale přes léto si občas udělám specialitku - hodím do mixéru 2 lžičky mletýho kafete, do toho třetinku plnotučnýho mlíka, cukr (pro subjektivně stejnou sladkost je ho potřeba díky nasládlosti mlíka míň) a pár lístků čerstvý máty. Rozmixuješ, přecedíš, dáš zchladit do lednice.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
nekmil

#7 Příspěvek od nekmil »

Já pokud vypiju 1 kávu za rok, tak již hovoříme o "nezřízeném hýření" :D
TAKJAN

#8 Příspěvek od TAKJAN »

Turka, Jihlavanku. Pokud se donutím, začnu si nějakou mlet doma. Taky jsem ji asi šest let nepil. A občas meltu.
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Měl jsem v oblibě Jacobs Velvet, a zdaleka jsem nebyl sám. Pak se najednou změnilo víčko, na nálepce se místo Craft Foods objevilo Mondelez, a obsah už na pohled ztmavl. Změny vzhledu instantu i balení tedy celkem nepodstatné, chuť ztracená. Jak jsem si všiml, závada není na našich přijímačích, více lidí tuto značku přestalo nakupovat. Dřív v akci v Kaufu vydrželo sotva do večera, teď bývá i čtyři dny.
Kupodivu instantní kafe z Lídlu ve čtyřhranných lahvích si svůj standard udržuje, a to jak Bellarom Crema, tak Green. K tomu se objevilo i Standard nebo Classic či jak se jmenuje, s červenou nálepkou, to se taky dá pít, i když si ho v práci míchám napůl s Cremou.
Pokud jde o kafe mleté na turka, i to mají prý v Lídlu slušné, říkají velké holky, ve zhruba čtvercovém balíčku dva vakuované, tuším, že se to jmenuje Arabica, cena příjemná. Moje zkušenost to není, já si turka dám tak dvakrát do roka tam, kde jinak nabízejí jen presíčka, že si na hrneček musím pověsit kotvu, abych ho nevdechl i s tou kapkou.
Radovan_79

#10 Příspěvek od Radovan_79 »

Kupodivu instantní kafe z Lídlu ve čtyřhranných lahvích si svůj standard udržuje, a to jak Bellarom Crema

Joo, to je ono. Jacobs Velvet jsem dřív sem tam koupil fakci, ale do jiných krámů už nejezdím, tak nevím, zda a jak se změnilo/zhoršilo. Nic ale divného, vzpomeňme na piškoty Opavia, jaké byly dříve a jaké jsou nyní.
MetalGod

#11 Příspěvek od MetalGod »

Jak se do něčeho připlete Mengelēz, tak je s kvalitou konec - viz betonový český piškoty vyrobený v Polsku (ale dyť to takhle máme ve "východní" Evropě rádi, že jo?) :evil:
— Winston Churchill
Radovan_79

#12 Příspěvek od Radovan_79 »

Mengelēz

TVL :lol:

Jo, tohle miluju, ty jejich pindy, že to, co do potravin dávají odráží chuťové preference obyvatel. Proč na plnou hubu neřeknou, že prostě jsme vovce, co sežerou všechno, tak proč by místo masa nebyl separát, místo cukru nějaký ten sirup a podobně...
Naposledy upravil(a) Radovan_79 dne 13 říj 2016, 17:52, celkem upraveno 1 x.
MetalGod

#13 Příspěvek od MetalGod »

Taky dělá pokusy na lidech (na jejich trávicím traktu) ;)

Souhlasím s Hillem, u toho pěnokafete se změnilo složení, nebo co, především chuťově je horší, a jak jsem tohle kafe kupoval, tak ho nekupuju. Holt mám asi moc západní chutě :D

My pro ně nejsme ovce, my jsme pro ně prasata, už podle rčení, že dobrý prase všechno spase. A tak si spokojeně žereme sójo-separátový párky, kuřecí prasečí lančmít, bez sladidel se taky neobejdeme, kafe milujeme typu robusta (lacinější), čím žluklejší, tím lepší, čaj se pěstuje asi někde na louce,...
— Winston Churchill
pepik9

#14 Příspěvek od pepik9 »

Pil jsem jeden hrnek Jakobse denně spoustu let. Před rokem a půl jsem zkusil Standard za 10,- a nebyl v tom pozorovatelnej rozdíl. Pak se rozbila konvice, a než jsem si pořídil novou, chuť na kafe mě přešla.
starecd

#15 Příspěvek od starecd »

Tyhle rozpustné nemůžu ani cítit, smrdí mi to a chuť je po spálenině. Tchibo bylo dobré po jednotlivém balení 250g, ale teď to má stejnou chuť, jako dávají do dvoubalení. Jihlavanku jsem pil kdysi, ale nevím jaká je dnes.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“