Daruji TV Merkur

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

no dyť se v počátcích výuky Basic na IQ151 používaly jako monitory na školách
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Radovan_79

#17 Příspěvek od Radovan_79 »

Jj, vím. Ale i tak, to je snad nejmasovější typ TV u nás... Tedy z produkce Tesly, myslím.
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

I já ho používal jako monitor k Atari. Měl dodělaný vstup pro componet video, protože přes anténí modulátor to bylo o řád horší.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

no mně se (ergonomicky) velmi líbil TV Tesla 4156AB "Minitesla" dost zdařilý model až na ty pouťové barvy skříňky, toleroval bych bílou, šedou, oranžovou či žlutou ne
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Radovan_79

#20 Příspěvek od Radovan_79 »

Minitesla je hezký přístroj. Mně se naopak ty barvy líbí, byla myslím i zelená a žlutá. Holt, tzv. bruselský design, proto si to nyní kupují hipsteři do bytů na Letné a Vinohradech jako dekoraci.
konosuke

#21 Příspěvek od konosuke »

jo, na sklonku éry čb přenosných TV přístrojů existoval Tesla 4158AB "Satelit" výroba 1980/81 ale Minitesla byl tvarově hezčí
Kremik

#22 Příspěvek od Kremik »

Merkura bych si i vzal, ale jste oba daleko. Kdysi jsem si ho moc přál, ale neměl jsem to štěstí. To mi ale připomíná, že už tu mám dlouho mono (zelený) monitor z českých součástek, chasis je tovární, skřínka nevím, je dřevěná, zdroj je doma dobastlený a vůbec nevím z čeho to je. Jo, má to zvlášť horizontál a zvlášť VN, bílý, poměrně velký násobič, s odbočkou pro stabilizaci VN. Vstup signálu byl taky dobastlený, nemělo to jas nebo kontrast, to už nevím, dodělával jsem ho, ale už mi tu mnoho let jen leží.
Radovan_79

#23 Příspěvek od Radovan_79 »

Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“