Mam 12V DC, jake zvonky mohu zapojit?
Moderátor: Moderátoři
tak jsem se to do poslední chvíle snažil zrealizovat bezdrátově ale bojím se že je to cesta do pekel, navíc to co ty přístroje vyluzují a jaké mají nedostatky..... takže definitivně drát. Takže jestli jsem to pochopil správně:
- koupím zvonkové trafo na dinlištu, to se prdne do hlavního rozvaděče a z něj di protáhnu drátem potřebných 8V AC do vedlejší místnosti do datového rozvaděče, kde bude spínat dvě tlačítka a napájet dva "zvonky".
Požadavek na "zvonek":
- spíše typu gong, asi může být i klasické zvonění, v žádném případě nic elektronického (resp. může být ale co jsem slyšel bylo hrozný takže spíš tedy elektromechanický). Podmínkou je že ho chci slyšet než ho koupím takže jsem nejspíš v pytli
- nesmí být příliš široký max 10cm protože bude umístě v malé výšce nad podlahou mezi futrem a zdí (přívod k němu provrtám zezadu).
- druhý zvonek bude venku - sice nepotřebuje krytí kvůli vodě ale musí u něj být vypínač na zimu na vypnutí a logicky by měl snést ty mrazy byť nebude zapnutý...
- ideálně s nějakým nastavením hlasitosti (jak zreguluju hlasitost u obyčejného klasického zvonku?) - přeci jen představa že si něco pořídím a buďto to bude řvát jako kráva nebo to nebude slyšet je dosti hrůzná......
neboli z diskuse musím ač nerad vyloučit elektronické gongy od elekrobocku, tem elektrický mini1 má předpokládám taky mizernou reprodukci. Nejiskřící věc nepotřebuju, nic jako plyn v domě nemám.
Budu vděčný když napíšete co byste použili....