Ochranný klíč

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mtajovsky

Ochranný klíč

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Na jaře jsem vložil příspěvek ohledně konstrukce ochranného klíče, ale protože jsem zjistil nějaké nedostatky, hned jsem jej smazal. S příchodem podzimních večerů jsem se k tomu vrátil a tak, pokud by měl někdo zájem si udělat vlastní klíč proti neautorizovanému kopírování aplikací, může se nechat inspirovat. Jedná se o jednoduchý "hardlock", který má podobné vlastnosti, jako Sentinel SuperPro.

Celá dokumentace včetně článku:
http://mtajovsky.wz.cz/SecurityToken/hardlock.rar

Samotný článek:
http://mtajovsky.wz.cz/SecurityToken/clanek.pdf

Dokumentace obsahuje jak projekt pro ATmega88, tak projekt pro statickou knihovnu do PC a projekt evaluační konsolové aplikace. Funkční vzorek je vývojový s vyvedeným rozhraním ISP.
Ještě nějaké foto:
Přílohy
dongle_r.jpg
(94.76 KiB) Staženo 156 x
dongle1.jpg
(19.35 KiB) Staženo 139 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Jen jsem se na to kouknul a našel jsem dvě chybky v popisu. ..."cena není nezanedbatelná"... u HW klíčů Sentinel je právě opak. Pak ještě hned ze začátku ..."firmware naspán"...
Měl jsem nějaký víno, tak mi to úplně jasně nemyslí, tak si to dočtu později, jestli chceš korekturu. :lol:
Bernard

#3 Příspěvek od Bernard »

Chybky sem, chybky tam. Projekt se kvalitativně vymyká z běžných příspěvků na EB, zasloužil by si přesun na hlavní stránku. A mtajovsky-mu patří dík za to, že nám ho poskytl.
mtajovsky

#4 Příspěvek od mtajovsky »

Chyby v článku jsem opravil - díky za upozornění.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

Možno to bude blbosť, ale napadla ma jedná vec. Nedal by sa takýto kľúč využiť aj tu na fore? Prevádzka fora niečo stojí, tak urobme sekciu pre profi opravy (niečo ako napr. EURAS) a prístup k nej by mal iba ten užívateľ, ktorý zaplatí nejaký poplatok ročne na účet ebastlírny a ten by dostal nejaký kod na usb kľúči a každý rok by zaplatením dostal nový kod. Viem, je to blbosť, ale tu fakt radíme niekomu, kto nevie urobiť ani poriadnu fotku a nie to ešte pájkovať. To len moja úvaha. Berte to z rezervou, mám už v sebe liter Nemiroffa, lebo na posranú chrbticu nič nezaberá :cry:

PS: mtajovsky klobúk dole, super práca
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“