Tak jsem se tam stavil- starý PC s nějakým Athlonem, cca 760MB RAM, Win XP SP3.
V patře nad ním má jeho syn router, tak si k PC koupil nějaký Asus přijímač do USB. Ten byl korektně nainstalovaný, výborný signál. Na PC byl nainstalovaný jen IE. Spustil jsem jej, hlásil že je domovská stránka nedostupná. Potom jsem pingnul ven, vše OK. Přemýšlím, zkouším, když jsem ze srandy naťukal seznam.cz, tak to najednou jelo. Sice blbě (stránka celá rozházená, bez obrázků), ale jelo. Tak už jsem naznal, že ten IE bude hoooodně starý. Taky že jo- verze 6.XXXX
Zkouším instalovat Operu i Firefox, obojí končí pro mě neznámou hláškou- Procesor nepodporuje SSE2. Chápu dobře, že tyhle staré AMD nemají něco, co dnešní prohlížeče vyžadují? Zkoušel jsem googlit, ale nějak jsem z toho dostal jen to, že Firefox tyhle procesory nepodporuje už od roku 2014, Opera o něco později. U Intelu jsem se s tím nikdy nesetkal, to mám ještě v provozu PC s Celeronem 2GHz z roku 2003 (LGA475 socket).
Co s tím? Mám zkusit jinde stáhnout nějakou starší Operu nebo Firefox a nainstalovat? Nevěděl by někdo, které verze ještě nevyžadovaly tuhle fičůru?
Díky