Robot Zbrojovka ZU1, uhlíky a komutátor
Moderátor: Moderátoři
OT - půjde ten UKS 20 z aukra do Trenčína?
- luxmajster
prajem pekny den rozoberam robot porkert chcem sa spytat co je ta desitka a ako mam vybrat to hrdlo s toho predneho kritu naco sa upina prislusenstvo lebo ten srobik som vystoboval ale nejde mi to vytlacit a aka bola povrchova uprava toho hrdla dakujem za odpoved.je to na fotene na predoslej stranke 9 a ze ci treba aj mat zatlacenu tu gulocku na mazanie?mtrencin píše:Tak do šrofičku rozobraný Porkert E-20 bez straty desítky.
Teraz opieskovať nastriekať zložiť.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 92&start=0
mohl bych prosím poprosit o radu, jak se rozebírá robot UKS20? Jediný co jsem sundal je pertinaxové ozubené kolo. S předním nižším krytem jsem schopný pootočit, ale bál jsem se ho otočit třeba o 180°, abych nepoškodil stator. Ale podle fotek by to nemělo ničemu vadit, když se to otáčí v ose motoru. Prostě jsem teď ve fázi, že nemůžu sundat přední kryt, ale dá se s ním pootočit v ose motoru. Předpokládám, že drží jen na tom osazení kolem osy výstupní hřídele. Taky jsem koukal že na tvých fotkách máš nějakým způsobem vyndaný ozubený kruh, ve kterém se točí pertinaxové ozubené kolo. Já bych teď zkusil ten kryt pootočit o těch 180°, spodek nějak podržet a s vrchem pootáčet ze strany na stranu a tahat ho nahoru.
Díky moc za případnou odpověď.
Franta
fredis píše:Ahoj,
mohl bych prosím poprosit o radu, jak se rozebírá robot UKS20? Jediný co jsem sundal je pertinaxové ozubené kolo. S předním nižším krytem jsem schopný pootočit, ale bál jsem se ho otočit třeba o 180°, abych nepoškodil stator. Ale podle fotek by to nemělo ničemu vadit, když se to otáčí v ose motoru. Prostě jsem teď ve fázi, že nemůžu sundat přední kryt, ale dá se s ním pootočit v ose motoru. Předpokládám, že drží jen na tom osazení kolem osy výstupní hřídele. Taky jsem koukal že na tvých fotkách máš nějakým způsobem vyndaný ozubený kruh, ve kterém se točí pertinaxové ozubené kolo. Já bych teď zkusil ten kryt pootočit o těch 180°, spodek nějak podržet a s vrchem pootáčet ze strany na stranu a tahat ho nahoru.
Díky moc za případnou odpověď.
Franta
Ahoj,
podařilo se ti sundat horní kryt? Uvízl jsem na stejném bodě. Nevím jak dál. Předpokládám že teď je potřeba ten stahovák, ale jak ho použít? Navíc pokud víko pomocí stahováku sundám, tak nevím, jak ho zase nalisuju nazpět.
Připojil sem foto, jak odhaduju použití stahováku. Bude se chytat za bajonetovou drážku na hrdle a odtlačovat přes střed osy. Nezničím tím něco?
- Přílohy
-
5_225.jpg- (190.17 KiB) Staženo 300 x